Логотип

Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

15.02.2022 14:09

У громаді відзначили 33-річницю виведення військ з Республіки Афганістан

620b986e9a643__3.jpg

З кожним роком все далі й далі історія віддаляє нас від вогняних років афганської війни. Але час не підвладний викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності і вірності військовому обов’язку, які продемонстрували тисячі відданих синів України.

У кожній громаді є свої герої, які у молоді роки стали свідками та учасниками однієї із найжорстокіших воєн у світі. Багато й таких, про кого залишилась живою тільки пам’ять.

15 лютого у Кобеляцькій  міській територіальній громаді пройшли заходи з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 33-ї річниці виведення військ з Афганістану.

Біля пам’ятника воїнам, полеглим в Афганістані, що на Алеї Слави, зібралися воїни-афганці, працівники міської ради, громадськість.

Щороку збираються в цей день воїни-ветерани афганської війни, щоб підтримати один одного, поділитися спогадами, згадати свої бойові будні, розділити біль втрати за тими солдатами і офіцерами, кому не судилося повернутися до рідних домівок.

Перед присутніми виступив начальник третього відділу Полтавського РТЦК та СП, підполковник Петро Анатолійович Андрушко. Звертаючись до ветеранів, він подякував воїнам-інтернаціоналістам за патріотизм, самопожертву і вірність військовій присязі та побажав усім учасникам мітингу та їхнім родинам міцного здоров'я, миру, злагоди і добра.

На завершення, учасники заходу вшанували пам’ять загиблих воїнів-афганців хвилиною мовчання та покладанням живих квітів до пам’ятника загиблим афганцям.

 

620b9851911d6.jpg 620b98589ece2.jpg 620b98615d91d.jpg