Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

13.01.2022 10:54

Відбулося перше засідання Виконкому у 2022 році

61dfe8f43f71f__Слайд1.JPG

12 січня відбулося засідання Виконавчого комітету Кобеляцької міської ради під головуванням міського голови Олександра Копельця. На засіданні було опрацьовано понад 10 проєктів рішень, підготовлених структурними підрозділами. Додатково, за пропозицією начальника Відділу освіти Наталії Коваль були внесені питання, які стосувалися життєдіяльності дошкільних та шкільних навчальних закладів.

Спершу присутні розглянули питання подальшого вивезення та сортування твердих побутових відходів на території Кобеляцької міської територіальної громади. У ході якого було дано доручення міському голові детального вивчити дане питання та внести пропозиції на розгляд профільної постійної комісії.

На засіданні були затверджені висновки опікунської ради при Виконавчому комітеті міської ради, заслухано інформацію Кобеляцького психоневрологічного будинку-інтернату про використання коштів недієздатними підопічними за ІІІ квартал 2021 року та погоджено повідомну реєстрацію колективних договорів Ліщинівського та Кобеляцького психоневрологічних будинків інтернатів, яку відповідно до Закону України «Про колективні договори і угоди» здійснює орган місцевого самоврядування – Кобеляцька міська рада.

Затвердили члени Виконавчого комітету і питання, попередньо опрацьовані комісією міської ради, з питань захисту прав дітей, які стосувалися здійснення правочинів.

Члени Виконкому також підтримали надання матеріальних допомог громадянам за рахунок коштів програми соціального захисту населення Кобеляцької міської ради на 2020 – 2024 роки. Всього було розглянуто 19 звернень жителів громади та виділено понад 16 тисяч гривень з міського бюджету.

Окрему увагу було приділено питанню встановлення вартості на теплову енергію для чотирьох навчальних закладів громади (Придніпрянської та Світлогірської ЗОШ І-ІІІ ступенів та Кобеляцьких ліцеїв № 1 та № 2), які використовують альтернативні види палива. Відповідно до законодавства орган місцевого самоврядування має затвердити тариф на теплову енергію. Середньостатистична ціна на теплову енергію по Полтавській області становить 3125,85 грн/Гкал. Відділ освіти прохає встановити тариф у розмірі 2813,26 грн/Гкал.

Окрім того, було розглянуто питання перейменування семи загальноосвітніх навчальних закладів І-ІІІ ступенів у ліцеї та внесення змін до їх статутних документів відповідно до Закону України «Про освіту».

У контексті розгляду питання, яке стосувалося наповнюваності закладів дошкільної освіти громади, начальник Відділу освіти Наталія Коваль повідомила, що в Озерянському та Світлогірському закладі дошкільної освіти через низьку наповнюваність дітей є необхідність скоротити по одній групі. Схожа ситуація і в Придніпрянському ЗДО. У ході обговорення даного питання було доручено Наталії Коваль провести моніторинг відвідувань та спискової кількості дітей у дошкільних закладах та подати відповідні документи на розгляд профільної постійної комісії Кобеляцької міської ради.

У ході засідання також були розглянуті питання, які стосувалися зміни (присвоєння) адресних номерів, продовження терміну проживання в гуртожитку по вул. Броварській та низка інших.

За результатами розгляду прийняті відповідні рішення.