Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

11.01.2022 14:43

Садочки є, але діти до них не ходять…

61dd7b7760088__1.jpg

Як уже повідомлялось, Кобеляцький міський голова Олександр Копелець тримає на особистому контролі дотримання температурного режиму у дошкільних освітніх закладах та загальноосвітніх навчальних закладах громади.

Минулого тижня була здійснена перевірка міських навчальних закладів. 10 січня було оглянуто Дашківську та Придніпрянську ЗОШ І-ІІІ ступенів, Василівську початкову школу, Василівський ДОЗ «Малятко» та Дашківський ДОЗ «Світанок».

Під час огляду було встановлено, що у школах та садочках дотримано температурний режим відповідно до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 25.09.2020 № 2205 «Про затвердження Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти».

Окрім дотримання температурного режиму також було перевірено наявну кількість дітей, які відвідують дошкільні освітні заклади. Для повноцінного функціонування групи наповнюваність має складати від 15 дітей і більше, а в дійсності у двох оглянутих садочках дітей була набагато менше.

Спискова чисельність дітей у Дашківському садочку складає 15, а на справді були лише 2 дитини. Не набагато краща ситуація у Василівському дошкільному закладі, із 16 дітей по списку цього дня у садочку було – 5.

То чому ж так мало дітей у селах відвідують дошкільні заклади? І чи відповідають списки дійсності? Варто наголосити, що є такі діти, які взагалі жодного разу не відвідували освітній заклад.

Перевірки триватимуть і надалі.

61dd7b6fc072f.jpg