Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

20.12.2021 16:25

Житло для дітей-сиріт Кобеляцької громади

61c092bb15e90__1.jpg

Цього року Кобеляцька міська рада подала до Полтавської обласної державної адміністрації заявку на кошти субвенції з державного бюджету для забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з ïx числа a6o призначення їм грошової компенсації понад 20-ти особам. Саме стільки молодих людей з цих категорій, яких держава за законом, зобов’язана забезпечити житлом, перебувають на квартирному обліку у міській раді.

Служба у справах дітей міської ради провела всі юридичні процедури, необхідні для формування та затвердження їх загального списку для подання регіональній комісії Полтавської обласної державної адміністрації.

Минулого тижня, відповідно до розпорядження голови Полтавської обласної державної адміністрації від 14.12.2021 № 875 «Про перерозподіл коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на 2021 рік», Кобеляцькій міській раді спрямовано субвенцію з державного бюджету на загальну суму 400 520 грн. для призначення грошової компенсації на придбання житла одній особі з числа дітей-сиріт, яка перебуває на квартирному обліку.

Спеціалісти Служби у справах дітей апарату Виконавчого комітету міської ради провели відповідну роботу з кандидатом, ознайомили його з Порядком та умовами отримання грошової компенсації на придбання житла та надали допомогу у формуванні пакету документів для отримання грошової компенсації.
Особа протягом року, з дня перерахування коштів на її рахунок, повинна придбати житло у приватну власність на території будь-якого населеного пункту України. У випадку невикористання кошти повернуться до бюджету.

У 2021 році, завдяки додатковим коштам, були виплачені компенсації на придбання житла 2 особам.