Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

16.12.2021 16:23

На Кобеляччині до швидкісного інтернету під’єднано 10 населених пунктів

61bb4be2dd0fb__700x371-61ab4a8d46f1b.webp

На території Кобеляцької громади за державні кошти провели якісний Інтернет до 10 сіл. До мережі під’єднали 43 соціальні заклади: 2 амбулаторії загальної практики сімейної медицини; 8 фельдшерсько-акушерських пунктів, 6 загальноосвітніх навчальних закладів; 7 дошкільних освітніх закладів; 10 сільських бібліотек-філій; 6 будинків культури та 4 сільських клуби. Це стало можливим завдяки проєкту Міністерства цифрової трансформації України «Інтернет-субвенція».

Серед населених пунктів, які вперше отримали доступ до оптичного Інтернету, - села: Бродщина, Василівка, Вільховатка, Дашківка, Канави, Красне, Лучки, Лебедине, Іванівка та Сухинівка.

Окрім того, найближчим часом місцеві мешканці також матимуть можливість під’єднати до мережі власні будинки.

На сьогодні швидкісний Інтернет у селах – це умови, які дозволяють розширити можливості і в навчанні, і в наданні медичної допомоги, і в інших сферах.

Відповідно до порядку та умов, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 28 квітня 2021 року № 453 «Питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію заходів, спрямованих на підвищення доступності широкосмугового доступу до Інтернету в сільській місцевості», доступ до Інтернету повинен надаватися із швидкістю 500 Мбіт/с з дотриманням рівнів якості телекомунікаційних послуг. У подальшому доступ до Інтернету повинен надаватися із швидкістю не менше 100 Мбіт/с.

Та найголовніше, що до 31 грудня 2022 року послуга широкосмугового доступу до Інтернету під’єднаним об’єктам соціальної сфери надаватиметься без утримання абонентської плати, так як вона включена до вартості підключення.

На проведення швидкісного Інтернету до віддалених сіл територіальної громади Кобеляцької міської ради виділено 2 454 985 гривень державної субвенції.