Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

14.12.2021 13:54

Кобелячани вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

61b885fab89c5__2.jpg

14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. У житті українців Чорнобиль є незаживаючою раною, відлунням болю й втрат. Масштаби лиха та важкість наслідків стали найтяжчими в історії нашої планети. Героїзм учасників ліквідації аварії на ЧАЕС врятував мільйони життів, врятував світ.

Сьогодні, у рамках вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС у залі засідань міської ради відбулися урочистості та святковий концерт, під час якого були вручені учасникам ліквідації Подяки Кобеляцької міської ради.

Окрім того, всі присутні поклали квіти до пам’ятного знаку та вшанували хвилиною мовчання пам'ять тих, хто пішов за межу вічності.

У цей день ми схиляємо голови перед мужністю, самовідданістю та високим професіоналізмом людей, які, не дивлячись на відсутність обладнання, спеціальних інструкцій, досвіду роботи, зробили все, що від них залежало, і віддали своє життя і здоров'я заради життів мільйонів людей.

Подяками Кобеляцької міської ради за високу громадянську позицію, професіоналізм, мужність, сумлінне і добросовісне виконання своїх обов’язків та з нагоди 35-ї річниці Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС були відзначені: Маслянікова Наталія Анатоліївна, Коломієць Петро Григорович, Букша Сергій Анатолійович, Хоменко Олександр Дмитрович та Байда Віктор Федорович.

Довідково:

У Кобеляцькій міській територіальній громаді проживає 154 громадянина, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, в тому числі: 67 ліквідаторів наслідків Чорнобильської катастрофи, 20 вдів та 15 дітей.

61b885e6e5d0f.jpg 61b885f182700.jpg 61b885f18e2ec.jpg 61b885f1d659a.jpg