Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

14.12.2021 08:24

Звернення міського голови

61b8398032cc9__чорноб1.jpg

Шановні ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС! 

Одну з найбільших у світі техногенних катастроф - аварію на Чорнобильській атомній електростанції знає і пам'ятає весь світ. 14 грудня ми відзначаємо День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Не втрачає своєї гіркоти слід, який залишила після себе страшна аварія  на 4-му енергоблоці Чорнобильської АЕС. Родюча чорнобильська земля стала «зоною», непридатною для життя місцевістю: 3,5 мільйони постраждалих від катастрофи та її наслідків, 10 відсотків території зазнала прямого радіаційного ураження, 160 тисяч людей було переселено у безпечні місця з Прип’яті та довколишніх районів.

Сьогодні ми вшановуємо тих, хто, не шкодуючи свого здоров'я, самовіддано виконав свій обов'язок і став на шляху згубної радіації. Ми схиляємо голови перед тими героями, яких уже немає серед живих.

Шановні ліквідатори! Ви є справжнім прикладом високої громадянської позиції, патріотизму, мужності та самовідданості. Від щирого серця бажаю Вам міцного здоров’я, сімейного затишку, оптимізму та добробуту! Хай завжди поруч із Вами буде людська подяка за Ваші добрі справи.

З повагою – Кобеляцький міський голова Олександр Копелець