Логотип

Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

22.10.2024 12:00

Незабаром стартує голосування за проєкти Шкільного бюджету участі (ШБУ)!

8b79ae35-9486-4e14-99b3-914814e9cfc0.jpg

Учнівська молодь є однією з найактивніших рушійних сил, готовою до втілення нових ідей та задумів. Саме для їх реалізації у Полтавській області діє проєкт "Шкільний бюджет участі". У рамках якого школярі можуть подавати свої проєкти, рекламувати їх та заохочувати своїх друзів і знайомих голосувати за них. Відповідно до Положення, одна людина може підтримати три проєкти.

Навчальні заклади, а їх у громаді 13, завжди активно беруть участь у цьому конкурсі. Та все ж, якщо всі вони одночасно подадуть свої проєкти, то голоси розсіються, і жоден із навчальних закладів не зможе набрати достатню кількість голосів для перемоги.

Тож, цього року було переглянуто підхід до участі у ШБУ. Спільно з відділом освіти, директорами шкіл та учнівською молоддю були обговорені актуальні питання, які можна вирішити завдяки ШБУ, сформовано команди учасників, написано проєкти та складено бюджети. І як результат – до участі у Шкільному бюджеті участі від нашої громади подано проєкти від трьох навчальних закладів – опорний заклад «Кобеляцький ліцей №  2 імені Олеся Гончара», Шенгурівський та Дашківський ліцеї.

Закликаємо учнівську молодь, педагогічні колективи та всіх небайдужих жителі громади активно голосувати за подані проєкти від Кобеляцької громади. Лише спільними зусиллями ми зможемо здобути максимальну кількість голосів і підтримати дитячі ініціативи, які сприятимуть розвитку наших шкіл!

Р.S. Шкільний бюджет участі проходить щорічно. Тож у наступному році у конкурсі візьмуть участь інші три навчальні заклади, які ми разом з вами будемо підтримувати.