Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

03.12.2021 18:16

Чергове засідання Виконавчого комітету

61aa42ec37df5__1.jpg

3 грудня відбулося чергове засідання Виконавчого комітету Кобеляцької міської ради.

Спершу начальник Фінансового відділу міської ради Андрій Дацко інформував членів Виконкому про змінами до показників бюджету Кобеляцької міської територіальної громади на 2021 рік. Даним нормативним документом передбачено внести зміни до доходів бюджету міської громади у сумі 1млн 100 тис.грн (розпорядження Полтавської обласної державної адміністрації від 23.11.2021 № 795 «Про розподіл у 2021 році коштів Фонду розвитку територій області»). Вказані кошти будуть спрямовані КНП «Кобеляцька міська лікарня» на придбання медичного обладнання та предметів довгострокового користування.

Також для забезпечення проведення розрахунків по оплаті праці працівників Відділу освіти Кобеляцької міської ради (інклюзивно-ресурсного центру) та Відділу культури, туризму, молоді та спорту необхідні зміни показників розподілу видатків місцевого бюджету за рахунок перерозподілу бюджетних призначень головними розпорядниками коштів у межах їх загального обсягу.

Наступним питанням, з яким ознайомилися присутні, було схвалення бюджету Кобеляцької міської територіальної громади на 2022 рік. Зі слів Андрія Івановича, проєкт бюджету складено на підставі норм чинних Бюджетного та Податкового кодексів України, інших законодавчих актів. Ґрунтується проєкт рішення на показниках, визначених у прогнозі місцевого бюджету, схваленому на дванадцятій сесії міської ради восьмого скликання від 27 серпня 2021 року.

«Дохідна частина проєкту бюджету на 2022 рік розрахована на базі фактичних надходжень за минулий 2021 рік. До бюджету територіальної громади надійшло доходів загального фонду у сумі 118 млн 560,4 тис. грн. Основними податками є: податок та збір на доходи фізичних осіб, податок на майно, та єдиний податок. Видатки бюджету Кобеляцької міської громади на 2022 рік плануються в обсязі 221 млн 164,6 тис. грн, в тому числі: по загальному фонду – 220 млн 288,9 тис. грн, по спеціальному фонду – 875,7 тис. грн», – зазначив Андрій Дацко.

У рамках засідання було заслухано та затверджено звіти керівників лікувальних закладів про виконання фінансових планів підприємств.

Члени виконкому розглянули питання щодо порушення клопотання про присвоєння почесного звання «Мати-героїня» жительці міста Кобеляки Оксані Білоконь. Дане почесне звання присвоюється жінкам, котрі народили та виховали до восьмирічного віку п’ятьох і більше дітей.

Виконком підтримав звернення Відділу освіти про встановлення меморіальної дошки на фасаді будівлі Дашківської ЗОШ І-ІІІ ступенів колишньому учневі Валерію Мельнику, який загинув, захищаючи незалежність нашої держави.

Також було розглянуто питання щодо затвердження Положення про порядок призначення та реєстрації помічників дієздатним фізичним особам, які за станом здоров’я не можуть самостійно здійснювати свої права та виконувати обов’язки.

Окрім цього, члени Виконкому затвердили список осіб, які мають право на отримання соціальних послуг у Центрі надання соціальних послуг Кобеляцької міської ради.

У ході засідання також було затверджено перелік видів громадських робіт та розглянуто ряд інших питань.

Загалом засідання пройшло у діловому та конструктивному руслі. З усіх питань порядку денного прийнято відповідні рішення.