Логотип

Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

18.09.2024 15:48

Шановні жителі громади!

2a697b1b-01dc-4d23-ad4f-e71a01ab42df.jpg

Одним із конституційних обов’язків громадян України є обов’язок вчасно сплачувати податки та збори у розмірах, встановлених законодавством.

Одними із найбільших бюджетоутворюючих джерел громади є земельний податок, мінімальне податкове зобов’язання та податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Стабільність розвитку нашої громади цілком залежить від надходжень до бюджету, а саме від того, як ми з вами добросовісно сплачуємо обов’язкові платежі. Платниками податків є як юридичні, так і фізичні особи, надходження від яких першочергово спрямовуються на розвиток нашої громади, зокрема на утримання закладів освіти, культури, охорони здоров’я, надання матеріальних допомог населенню, та фінансування об’єктів сфери благоустрою.

У зв’язку з введеним воєнним станом запроваджено особливі заходи для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави. Питання наповнення бюджетів різних рівнів, у тому числі й місцевого, є вкрай актуальним на цей час.

Шановні жителі Кобеляцької громади, наголошуємо на необхідності сплати податків до бюджету громади з метою уникнення нарахування штрафних санкцій за їх несвоєчасну сплату.

З переліком боржників можна ознайомитися за посиланням.