Логотип

Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

18.09.2024 13:22

Кроки до розвитку: як Олександр Горбенко змінює Кобеляцьку міську лікарню

39893e13-7933-4ee0-a86f-818f877a7fc7.jpg

За короткий період на посаді директора КНП «Кобеляцька міська лікарня» Олександр Горбенко разом з адміністрацією закладу значно покращив інфраструктуру та умови роботи лікарні. Було заплановано та втілено в життя кілька важливих господарських та адміністративних завдань, які позитивно вплинули на роботу медичного закладу та комфорт пацієнтів.

Згідно з умовами контрактування з Національною службою здоров’я України за пакетами медичних послуг «Хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах» та «Стаціонарна допомога дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій» заклад в короткі терміни був забезпечений кондиціонуванням. Понад 30% палат мають кондиціонери, що значно підвищило комфорт для медперсоналу та пацієнтів. Роботи в цьому напрямку триватимуть і надалі.

З метою підготовки до роботи в осінньо-зимовий період та забезпечення належної енергоефективності у лікарні замінили пластикові вікна в кількох відділеннях, що сприяло покращенню теплоізоляції будівлі. Також було замінено вхідні двері в поліклінічне відділення та закуплено й встановлено нові лави для сидіння з метою покращення комфортних умов очікування для відвідувачів. Проведений ремонт кабінетів лікарів рентгенологів та лікаря-психіатра. Керівництво лікарні також приділило увагу забезпеченню енергетичної незалежності під час відключень електроенергії – було додатково встановлено кілька генераторів, для захисту яких облаштовані відповідні захисні укриття.

Пофарбовано паркан лікарні, здійснено ямковий ремонт в’їзду до приймального відділення, а також засипано гравієм місце для розвороту автомобілів екстреної медичної допомоги, що суттєво покращило умови для транспорту ЕМД у негоду. За участі комунального підприємства «Водоканал Плюс» було здійснено санітарну обрізку старих дерев, які становили загрозу.

Окрім господарських питань, Олександр Горбенко активно займається кадровими питаннями, залучаючи нових лікарів. На сьогодні у закладі вже працюють ендокринолог, стоматолог та невролог, що дозволяє надавати більш широкий спектр медичних послуг стаціонарної та амбулаторної допомоги жителям Кобеляцької та Білицької громад на безоплатній та платній основі (відповідно до чинного законодавства), необхідної для забезпечення належної діагностики й лікування хвороб, травм, отруєнь чи інших розладів здоров'я, медичного контролю за перебігом вагітності й післяпологового періоду.

Наразі триває навчання ерготерапевта та інших спеціалістів, що є важливим кроком у розвитку реабілітаційного напряму. В планах адміністрації лікарні – подальший розвиток реабілітаційного відділення, забезпечення необхідним обладнанням, що дозволить впровадити комплексну реабілітацію в закладі. Проте залишається потреба в залученні педіатра – це пріоритетне завдання на найближчий час. Також зменшено кількість заступників директора до мінімально необхідного та переведено середній і молодший медичний персонал на повну ставку.

Постійно триває робота по забезпеченню відповідності вимогам контрактування з Національною службою здоров’я України для можливості підписання договорів за новими пакетами медичних послуг, що відкриє більше можливостей для надання якісної спеціалізованої стаціонарної та амбулаторної допомоги населенню.

КНП «Кобеляцька міська лікарня» продовжує розвиватися, а всі ці досягнення не були б можливими без фінансової підтримки міської ради, яка всебічно сприяє ініціативам адміністрації закладу.

9a3b11c9-821f-4fc0-b01b-ad1efdc978f1.jpg 22b016b8-d73a-4634-8607-a71438cbe171.jpg 98ea78fe-9099-4355-b18c-081aca2361e3.jpg 049fb4e0-adba-4392-9633-847a8642865d.jpg 1e905be8-e61b-4c02-9bc8-39fe8f9f10f6.jpg