Логотип

Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

12.09.2024 12:00

Статрував конкурс шкільного громадського бюджету Полтавської області

2170e093-2fef-45b9-a295-8358dd51af5b.jpg

З 15 вересня 2024 року розпочався прийом проєктів на конкурс шкільного громадського бюджету Полтавської області, заснований Полтавською обласною радою з метою залучення молоді та активізації співпраці з органами місцевого самоврядування, виконавчою владою в напрямку підвищення громадянської свідомості шляхом об’єднання ресурсів та зусиль задля вирішення питань соціально-економічного, екологічного та культурного розвитку територій.

Цьогоріч у межах ШГБ, за підтримки ГО “Фундація Ягеллонська” та співфінансуванню з програми "Польська допомога в цілях розвитку" Міністерства закордонних справ Республіки Польща, ініційовано створення нового напряму “Освітні мости: Україна та Польща”.

Метою Напряму є розвиток польсько-української співпраці на рівні молодіжних ініціатив, стимулювання інтересу школярів до вивчення польської мови та культури, залучення молоді до процесу прийняття рішень та розвитку їхніх лідерських навичок, а також створення умов для активної участі школярів у громадському житті та реалізації їхніх ідей. До участі допускаються проєкти учнів закладів освіти, представники яких пройшли відбір і взяли участь у Першому та Другому навчальних таборах для вчителів польської мови (м. Ланьцут, Республіка Польща).

З оновленим положенням та параметрами можна ознайомитися тут: https://smartregion.pl.ua/documents/sb