Логотип

Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

23.08.2024 08:10

Листування з Податковою через Електронний кабінет ДПС – швидко, зручно, доступно!

544c958e-00b1-4979-8181-341c3b92d0dd.jpg

Головне управління ДПС у Полтавській області інформує, що платники податків, які бажають отримувати документи від контролюючого органу через Електронний кабінет, повинні подати Заяву про бажання отримувати документи через Електронний кабінет (форма J/F1391602).

Після цього листування контролюючих органів з платниками податків, здійснюється засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронну інформацію та електронні довірчі послуги»  (далі – Закони) шляхом надсилання документа в Електронний кабінет. Одночасно платнику податків на його електронну адресу (адреси) надходить інформація про вид документа, дату та час його надіслання в Електронний кабінет.

Документ, надісланий контролюючим органом в Електронний кабінет, вважається врученим платнику податків, якщо він сформований з дотриманням вимог Законів та є доступним в Електронному кабінеті.

Датою вручення платнику податків документа є дата, зазначена у квитанції про доставку у текстовому форматі, що відправляється з Електронного кабінету автоматично та свідчить про дату та час доставки документа платнику податків. У разі якщо доставка документа відбулася після 18 години, датою вручення документа платнику податків вважається наступний робочий день. Якщо доставка відбулася у вихідний чи святковий день, датою вручення документа платнику податків вважається перший робочий день, що настає за вихідним або святковим днем.

При цьому інформація щодо листування оновлюється в режимі реального часу.

Нагадуємо, що вхід до Електронного кабінету здійснюється за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua, а також через вебпортал Державної податкової служби України