Логотип

Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

29.07.2024 14:38

Для шукачів роботи пройшов семінар на тему "Патронат. Родина для кожної дитини"

66a77f3e2bc48__IMG-af55ae455dc51e5d9b05858ccd900666-V.jpg

У рамках співпраця між Службою у справах дітей апарату Виконавчого комітету Кобеляцької міської та Кобеляцьким управлінням Полтавської філії Полтавського обласного центру зайнятості проведено семінар на тему «Патронат. Родина для кожної дитини».

У ході якого в.о. начальника служби у справах дітей Аліна Півень детально ознайомила учасників семінару з поняттями «патронату над дитиною», «патронатний вихователь» та основними вимогами до кандидатів та передбаченими для них соціальними гарантіями.

Аліна Півень наголосила, що патронат над дитиною є професійною комплексною послугою, яка передбачає тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дітей, котрі опинилися в складних життєвих обставинах. За свою роботу патронатний вихователь щомісяця отримує грошове забезпечення (з 01.07.2024 р. у розмір трьох мінімальних заробітних плат) та соціальну допомогу на утримання та виховання дитини (2,5 прожиткових мінімумів на кожну дитину відповідного віку). Окрім того, добровільний помічник патронатного вихователя отримує одну мінімальну заробітну плату та допомагає у догляді за дітьми.

До семінару долучилися жителі громади – шукачі роботи, адже надання послуги з патронату над дитиною – це теж зайнятість. Вихователю здійснюється виплата винагороди за надані послуги, сплачується єдиний соціальний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та відповідно зараховується страховий стаж.

Тим безробітним, кого зацікавила тема патронату над дітьми й хто відчуває потребу в такій почесній місії, надані контакти для більш детальної інформації.