Логотип

Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

29.07.2024 10:07

Вебінар для аграріїв, які зацікавлені у відновленні зрошення

66a73fd79375a__variant3-65199-65238.jpg

Як залучити інвестиції для збільшення площ під зрошенням? Які переваги отримують аграрії, об'єднавшись в організації водокористувачів (ОВК)? Як створити таку організацію та отримати у власність об'єкти меліоративної мережі? Відповідь на ці та інші запитання щодо відновлення гідротехнічної меліорації аграрії отримають 1 серпня під час вебінару, який організовує Програма USAID АГРО.

Площа меліорованих земель в Україні налічує 5,5 млн га, у т.ч. зрошуваних – 2,2 млн га, осушуваних – 3,3 млн га. Україна має великі перспективи для розвитку зрошення. Проте у 2023 році полито тільки 133,6 тис. га. При тому полив кожного третього гектару із цієї площі забезпечили організації водокористувачів – об'єднання, які створюють агровиробники для відновлення та модернізації зрошення. Сьогодні в Україні створено вже 43 організації водокористувачів, а їх членами є понад 120 агровиробників. При тому кількість таких організацій стрімко зростає.

Під час вебінару аграрії дізнаються:

  • Які переваги мають організації водокористувачів? Чому аграріям вигідно їх створювати?
  • Як створити організацію водокористувачів?
  • Які можливості мають такі організації?
  • Який алгоритм отримання об'єктів меліоративної мережі у власність ОВК?
  • Які особливості здійснення господарської діяльності ОВК, в тому числі щодо визначення тарифу на послуги, їх розрахунку та оплати?

Окрім того, агровиробники, які створили організації водокористувачів, поділяться своїм досвідом відновлення зрошення та самостійного господарювання на меліоративній мережі.

Для участі необхідно зареєструватися до 18:00 31.07.2024 за посиланням.