Логотип

Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

22.07.2024 10:33

На контролі міської влади захист прав дітей

7224daf5-44e9-4c0a-8e99-d51473320506.jpg

Днями комісія в складі заступника міського голови Сергія Омельченка, працівників служби у справах дітей апарату виконавчого комітету Кобеляцької міської ради, відділення соціальної роботи з сім’ями, дітьми та молоддю Центру надання соціальних послуг Кобеляцької міської ради та сектора ювенальної превенції відділення поліції № 2 Полтавського РУП ГУНП відвідали сім’ї, що опинилися у складних життєвих обставинах та проживають на території села Світлогірське.

З метою запобігання випадків загрози життю та здоров’ю дітей, профілактики дитячої безпритульності та бездоглядності, виявлення дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, проведено обстеження умов проживання у 2 сім’ях, в яких виховується 9 неповнолітніх дітей. З батьками проведено профілактичні бесіди щодо належного виконання батьківських обов’язків, створення задовільних умов проживання, недопустимості вживання спиртних напоїв та виникнення насильства в сім’ї.

За результатами відвідування складено відповідні акти обстеження житлово-побутових умов проживання дітей та проведено профілактичні бесіди щодо підвищення батьківського потенціалу, запобігання домашньому насильству та жорстокому поводженню з дітьми, забезпечення дітей повноцінним харчуванням, дотримання санітарно-гігієнічних умов проживання дітей та недопустимості порушення їх прав. Крім того, надано консультації щодо основ раціонального використання сімейного бюджету та розподілу обов’язків між членами сім’ї.