Логотип

Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

22.07.2024 10:03

25 років екологічної практики Великобудищанської школи відзначили на базі РЛП «Нижньовосрклянський»

7d13735a-3a14-44f0-b7d4-04ae69a77844.jpg

Цього літа на базі адміністративно-наукового центру регіонального ландшафтного парку «Нижньоворсклянський», більше відомого як біостаціонар «Лучки» на півдні Полтавщини, Великобудищанська загальноосвітня школа I-III ступенів Полтавського району відзначила свою 25-річну традицію – проведення еколого-натуралістичної практики.

Екологічна практика – це не тільки екскурсії по розроблених маршрутах до Зміїної гори, на луки, по дендропарку «Зоряний», свята й посвяти в екологи, дегустації відварів лікарських трав «Флоралія», а й школа самостійності, відповідальності, щирості емоцій.

У день від’їзду традиційно учасники практики зустрічають сонце на Студентській горі. У зустрічі початку нового дня є щось сакральне, дивовижне і величне, що надає сили й надії.

За час перебування в адміністративно-науковому центрі парку, що розташований на місці колишнього села Лучки Кобеляцького району, яке було відселено через загрозу підтоплення під час створення Кам’янського водосховища, учні не тільки дізнаються багато нового й цікавого про взаємозв’язки живих організмів між собою, а й навчаються самостійно справлятися з побутовими питаннями у польових умовах.

Дякуємо за підтримку в проведенні цієї практики та сприяння в перевезенні учнів відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Диканської селищної ради, нашим спонсорам, батькам, адміністрації та працівникам РЛП «Нижньоворсклянський».

Більшість учнів стають учасниками практики не одноразово. Щоліта манить це місце тих, хто тут побував раніше й занурився у таємниці царства природи. Відгуки учасників практики схожі між собою, бо відкривають щирість спогадів і відчуттів:

  • «Милі моєму серцю і душі Лучки. Вічно тихі й зелені. Місце, де відпочиває душа, серце і…мозок. Хоч і треба вчить латину».
  • «Лучки схожі на інший світ. Чудові люди, дружня і весела атмосфера».
  • «Лучки – це особливе місце, справжнє. Побувати на екологічній практиці – це не просто зміна звичного способу життя, це можливість поєднатися з природою, знайти себе, нових друзів. Найбільше сподобався краєвид зі Зміїної гори».
  • «Чудова місцевість у поєднанні з гарною компанією та нові знання – що може бути краще?!!! Ця поїздка була неймовірною. Лучки, чекайте нас наступного року!»

 

Тетяна Біляєва, керівник практики, вчитель біології Великобудищанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Полтавського району

32aa7418-9146-46fb-9bf1-9907eaec1939.jpg f5f594dd-5a7d-4c53-9be4-038213daa712.jpg cb2660fa-da78-486f-b7f1-9eb82a9bbe78.jpg