Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

30.06.2024 15:07

Жителі Кобеляцької громади віддали останню шану захиснику, військовослужбовцю Максиму Виннику

66814a8003f52__Слайд1.JPG

Сьогодні, у скорботі, жителі Кобеляцької громади зібралися, щоб віддати останню шану своєму земляку, героїчному захиснику України, військовослужбовцю Максиму Виннику.

На церемонії прощання лунали слова скорботи та подяки. Слова молитви за упокій його душі. Після панахиди Максим був похований з військовими почестями на міському кладовищі.

Максим Винник був одним із тих, хто без вагань став на захист своєї Батьківщини у складний для неї час. Його відвага та відданість є прикладом для багатьох. Максим втілював у собі найкращі людські цінності: доброту, порядність, щирість. Він завжди був відкритий, усміхнений та готовий прийти на допомогу. У свої 24 роки Максим умів об’єднувати навколо себе всіх – рідних, друзів та побратимів.

Його самовідданість і мужність залишаться в пам’яті всіх, хто його знав. Максим Винник став справжнім героєм для своєї родини, друзів та знайомих.

Кобеляцька громада завжди пам'ятатиме свого героя. Спогади про Максима Винника житимуть у серцях кожного, хто знав його особисто, та тих, хто дізнався про його подвиг.

Висловлюємо щирі співчуття рідним. Втрата сина – невимовно болюча, і немає слів, які могли б зменшити цей біль. Ми поділяємо вашу скорботу та сумуємо разом з вами.

Він жив, щоб захищати свою землю, і загинув, борючись за майбутнє України.

Слава Україні! Героям слава!

Довідково: Винник Максим Миколайович народився 3 травня 2000 року. Ріс у люблячій родині. Закінчив 9 класів опорного закладу «Кобеляцький ліцей № 2 імені Олеся Гончара». Далі отримав професію тракториста-слюсаря у Кобеляцькому аграрно-професійному ліцеї, який завжди згадував як найкращі роки свого навчання. Максим поважав викладачів та обожнював свого класного керівника.

Подальше навчання продовжив у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка». Саме тут прийняв рішення закінчити військову кафедру, уже під час війни.

Останнім місцем роботи було відділення Нової пошити № 28 у місті Полтава, звідки його і призвали захищати нашу державу.

Максим з почесними відзнаками пройшов військовий вишкіл у Львові. Отримав військове звання молодший лейтенант. Далі його служба продовжилась на Донецькому напрямку.

25 червня 2024 року командир розвідувального аеромобільного батальйону, молодший лейтенант Максим Винник загинув виконуючи бойове завдання із захисту територіальної цілісності Батьківщини, даючи відсіч ворогу на Донеччині.

8c2a4092-0e80-45b3-a144-ac35c85eea99.jpg eaa3cfe6-6117-471d-8cef-7b6d98a11875.jpg 70226654-0a3b-4255-b9c5-0a871d227a33.jpg