Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

26.06.2024 16:04

Податкова знижка: які документи необхідно подати до контролюючого органу внутрішньо переміщеній особі з метою реалізації права на податкову знижку щодо оренди житла?

667c11e283479__П-р4.jpg

Головне управління ДПС у Полтавській області повідомляє, що з метою отримання податкової знижки на суму коштів, сплачених у вигляді орендної плати за договором оренди житла (квартири, будинку), платник податку – внутрішньо переміщена особа має подати до контролюючого органу, в якому перебуває на обліку:

▪ податкову декларацію про майновий стан і доходи;
▪ копію довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи;
▪ копію договору оренди житла;

▪ копії платіжних та розрахункових документів, що підтверджують факт сплати (крім електронних розрахункових документів);

▪ заяву, в якій зазначені відомості щодо відсутності умов, які не дають право на отримання податкової знижки згідно з нормами законодавства.

Додатковими документами, які підтверджують відсутність умов, що не дають права на отримання податкової знижки може бути Витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, інформація від структурних підрозділів з питань соціального захисту населення обласних, Київської міської райдержадміністрацій щодо адресної допомоги для покриття витрат на проживання тощо.

Нагадуємо, що податкова декларація про майновий стан і доходи за результатами 2023 року з метою реалізації права на податкову знижку подається до контролюючого органу не пізніше 31 грудня 2024 року.

Більш детально ознайомитися з відповідним роз’ясненням можна на вебпорталі ДПС у розділі «Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс» (ЗІР) за посиланням https://zir.tax.gov.ua/  (категорія 103.06.09).

 

                  Головне управління ДПС у Полтавській області