Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

26.06.2024 11:58

Захист прав дітей, статус дитини війни та правочини щодо неповнолітніх: ці питання розглянула комісія з питань захисту дітей

667bd84ab6178__Dark-Gray-Modern-School-Facebook-Post.jpg

Одними з ключових аспектів, обговорених днями під час засідання комісії з питань захисту дітей, було надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. Згідно з новими законодавчими змінами, цей статус надається дітям, які зазнали наслідків військових дій.

Також на засіданні було розглянуто питання надання дозволів на реєстрацію місця проживання дітей. Члени комісії проаналізували документи й умови проживання дітей, прийнявши відповідні висновки.

У рамках засідання також були охоплені питання укладання договорів купівлі-продажу, дарування та здійснення інших правочинів щодо неповнолітніх дітей. Важливою складовою розгляду таких питань є забезпечення законності й захисту майнових прав дітей. Комісія уважно перевірила всі подані документи та умови укладання правочинів, зокрема оцінюючи відповідність законодавчим нормам та інтересам неповнолітніх.

За результатами засідання комісія надала свої рекомендації виконавчому комітету міської ради щодо кожного з розглянутих питань. Важливим є те, що всі рішення були прийняті з урахуванням інтересів дітей, що є пріоритетним у діяльності Виконавчого комітету Кобеляцької міської ради.