Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

20.06.2024 15:08

Погоджено питання до позачергової сесії міської ради

66741bb65ff09__5.jpg

У рамках підготовки до позачергової сесії Кобеляцької міської ради членами профільних постійних комісій було розглянуто низку питань.

Найважливішими та найбільш обговорюваними серед них були питання встановлення тарифів на послугу з централізованого водопостачання жителям громади двома комунальними підприємствами – «Водоканал Плюс» та «Переволочанське» з 01 липня 2024 року.

Адміністрація «Водоканал Плюс» запропонувала встановити тариф для населення, бюджетних організацій та інших споживачів у  сумі 35 грн 72 коп. за 1 метр кубічний. Комунальне підприємство «Переволочанське», яке надає послуги з водопостачання жителям Світлогірського старостинського округу, 32 грн 30 коп. за 1 метр кубічний.

Для необхідності забезпечення сталої роботи підприємств, надання якісних послуг з водопостачання, підвищення плати за електроенергію, витрат на амортизацію тощо і виникла необхідність встановлення нової вартості послуг.

Основні моменти дискусії стосувалися зменшення тарифів на водопостачання, або поетапного їх введення в дію, чи встановлення саме запропонованих сум на дані послуги. Остаточні рішення з цих питань депутатським корпусом будуть прийняті завтра на пленарному засіданні.

У ході роботи народні обранці також обговорили затвердження персонального складу конкурсної комісії з проведення конкурсу на зайняття посади директора Опорного закладу «Кобеляцький ліцей № 2 імені Олеся Гончара». Важливість затвердження конкурсної комісії, до складу якої ввійдуть представники різних установ області, району, депутатського корпусу та профспілкової організації, полягає у неупередженості членів конкурсної комісії та прозорості проведення самого конкурсу.

Також були розглянуті й зміни до кількісного та персонального складу Виконавчого комітету Кобеляцької міської ради та одного зі структурних підрозділів – Відділу освіти. Члени комісій проаналізували нові пропозиції та погодили проєкти рішень.

Депутати ознайомилися зі змінами до Положення про Відділ освіти Кобеляцької міської ради та погодили затвердження проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки.

У ході роботи засідання взяли участь в.п.міського голови-секретар ради Василь Кіптілий, його заступник Михайло Брейко, депутати районної ради, керівники комунальних підприємств та працівники апарату виконавчого комітету. Вів засідання депутат міської ради Микола Попик.

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg