Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

18.06.2024 11:16

Відбуся огляд-конкурс народної творчості «Де згода в сімействі»

667142d196e85__Дизайн-без-назви.jpg

У рамках обласного огляду-конкурсу народної творчості «Де згода в сімействі», присвяченого 255-річчю від дня народження класика нової української літератури І.П. Котляревського, відбувся творчий звіт аматорських колективів та окремих виконавців закладів культури Кобеляцької міської територіальної громади.

У звітному концерті взяли участь 18 колективів та 14 окремих виконавців із 22 закладів культури та одного закладу освіти. Всього до заходу долучилося 226 учасників.

Серед концертних номерів були вокальні виступи дитячих та дорослих колективів, сольні виступи, вокальні дуети, тріо та квартети. Чудового настрою додавали танцювальні колективи. Всі аматорські колективи показали високу виконавську майстерність, сценічну культуру, цікаві концертні костюми та вдало підібраний репертуар.

Окрім того, 7 аматорських колективів, які мають звання "народний" та "зразковий", у рамках обласного огляду-конкурсу підтверджували свій статус. Це хори "Криниця", "Ветеран" та хоровий колектив "Чисті криниці", аматорський танцювальний колектив "Барвінок", аматорський фольклорний ансамбль "Кобеляцькі джерела" та аматорський театр. Відзвітував також зразковий дитячий хореографічний колектив "Радість".

Обласна атестаційна комісія з присвоєння, підтвердження та позбавлення звання "народний (зразковий) аматорський колектив (студія)" у складі працівників Полтавського ОЦНТ КОР Людмили Солод і Ольги Озерянко та артиста Полтавського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені М. В. Гоголя Олександра Князя дала високу оцінку творчим здобуткам колективів, які представили на огляді звітні мистецькі програми.

Відрадно, що сам концерт мав благодійний характер. Окрім художніх номерів, у фоє центру культури та дозвілля працювала виставка робіт майстрів народної творчості, яка дивувала розмаїттям і красою мистецьких досягнень народних умільців. Зібрані кошти в сумі 1 415 гривень будуть направлені на потреби ЗСУ.
Фото та відео матеріал можна переглянути на сторінці у Фейсбук за посиланнями: 
https://www.facebook.com/groups/316706242287225/posts/1477442436213594

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0qjqrpMnkZqfTApbAmPbbJCuYojgxPPhSuHifcUKgQJ7i1pJngRX2ASxFpH334Qfgl&id=100080676921385