Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

13.06.2024 10:40

«Сильні України» в Полтаві: 30 червня відбудуться змагання серед ветеранів

666a90d117ca6__Zobrazhennia-WhatsApp-data_-2024-06-12-o-10.04.27_fc8ab089.webp

30 червня в місті Полтава відбудеться п’ятий етап другого всеукраїнського туру змагань з адаптивних видів спорту серед ветеранів «Сильні України».

Змагання організує Федерація стронгмену України (ФСУ) за сприяння народних депутатів від «Слуги Народу» Олексія Устенка та Михайла Ананченка, а також за підтримки компанії BVS.

Учасники змагатимуться у чотирьох адаптивних дисциплінах: веслування на тренажері, жим лежачи, аеробайк та ривок гирі. Головним суддею стане народний депутат від «Слуги Народу», почесний президент ФСУ Василь Вірастюк – чемпіон світу зі стронгмену.

Щоб взяти учать у заході, необхідно зареєструватися за посиланням: http://bit.ly/4aLzbHd

«Сильні України» – всеукраїнські спортивні змагання з адаптивних видів спорту серед ветеранів та чинних військовослужбовців, які отримали травми та поранення (видимі та невидимі) під час участі в бойових діях на території України. Змагання вперше відбулися у 2023 році та стали частиною системи спортивно-реабілітаційних заходів для ветеранів війни ГО «Федерація стронгмену України» за підтримки депутатів партії «Слуга Народу» та меценатів.

У жовтні 2023 року на міжнародному фестивалі Arnold Classic Europe в Мадриді ветерани, учасники першого всеукраїнського туру змагань, встановили світовий рекорд з адаптивного стронгмену, протягнувши за канат в упорі сидячі 4 вантажівки загальною масою 35 тонн на 20 метрів за 30,69 секунд.