Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

11.06.2024 13:56

Із сесійної зали

66682d5a7b90d__3.jpg

10 червня відбулося пленарне засідання сорок сьомої сесії Кобеляцької міської ради. Вів пленарне засідання виконуючий повноваження міського голови-секретар ради Василь Кіптілий. У сесійній залі з 26 депутатів через електронну систему голосування зареєструвався 21.

У роботі сесії взяли участь заступник міського голови Михайло Брейко, депутати Полтавської районної ради Олег Решетило, Юлія Жученя та Макар Гордійко, старости та працівники апарату виконавчого комітету Кобеляцької міської ради.

Всі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять земляків, які загинули, захищаючи державний суверенітет, територіальну цілісність і незалежність у війні, яку розпочала країна-агресор. У рамках вшанування пам’яті загиблих представник третього відділу Полтавського районного ТЦК та СП повідомив, що житель міста Кобеляки Роман Блощиниський посмертно нагороджений орденом Президента України «За мужність ІІІ ступеня». Цю високу нагороду було вручено матері загиблого героя – Галині Павлівні.

Сформувавши порядок денний та регламент роботи сесії, депутати міської ради заслухали звіт начальника відділу культури, туризму, молоді та спорту Кобеляцької міської ради Валентини Пелюхні про роботу за 2023 рік та І квартал 2024 року. У ході його розгляду депутати порушували питання фінансування спортивно-масових заходів, виділення коштів на ремонти, опалення та музичний інвентар сільських клубних закладів, облаштування території сільських стадіонів, будинків культури, бібліотек; утримання дитячої музичної школи та музейних закладів громади тощо. Насамкінець, було рекомендовано вивчити питання використання бюджетних коштів відділом культури, туризму, молоді та спорту Кобеляцької міської ради.

Далі депутати затвердили Програму сприяння обслуговуванню Казначейською службою розпорядників та одержувачів бюджетних коштів Кобеляцької міської територіальної громади на 2024 рік. Внесли зміни до Положення про конкурс на посаду керівника закладу загальної середньої освіти Кобеляцької міської ради та до Положення про старосту старостинського округу Кобеляцької міської ради. Погодили передачу нерухомого майна в оперативне управління КНП «Кобеляцький Центр первинної медико-санітарної допомоги».

Сесія також підтримала ряд земельних питань, які стосувалися затвердження технічної документації, продовження договорів оренди тощо.

У «Різному» були обговорені питання проведення ямкового ремонту дорожнього покриття та підготовки до розроблення ставок місцевих податків та зборів на 2025 рік, адже від цього нормативного документа напряму залежить наповнення та розвиток бюджету Кобеляцької громади.

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 7.jpg 8.jpg