Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

07.06.2024 11:34

У рамках підготовки до чергової сесії міської ради

6662c5e4df3a2__Дизайн-без-назви.jpg

На спільному засіданні двох профільних постійних комісій міської ради з питань економічної політики, власності, бюджету, тарифів та цін і з питань соціального захисту, охорони здоров’я, освіти, культури, спорту та партнерських зв’язків були обговорені питання, які будуть розглянуті на черговій сесії міської ради восьмого скликання.

У ході роботи засідання депутати підтримали затвердження Програми сприяння обслуговуванню Казначейською службою розпорядників та одержувачів бюджетних коштів Кобеляцької громади на 2024 рік. Метою Програми є створення стабільних і оптимальних умов для надання та отримання послуг розпорядниками й одержувачами бюджетних коштів та безпечних умов для оперативного виконання обов'язків спеціалістами. Заходами Програми передбачено виділення коштів у сумі 100 000 грн на придбання та технічне обслуговування генератора електричного струму, ліцензійного програмного забезпечення та персональних комп'ютерів, що забезпечить стабільність роботи фінансової установи.

Члени комісії також підтримали безоплатну передачу на праві оперативного управління КНП «Кобеляцький Центр первинної медико-санітарної допомоги» нерухомого майна комунальної власності, яке розміщене в с. Мартинівка, для облаштування в ньому фельдшерсько-акушерського пункту.

Звіт начальника відділу культури, туризму, молоді та спорту Кобеляцької міської ради Пелюхні В. А. про роботу за 2023 рік та І квартал 2024 року комісія рекомендувала розглянути на пленарному засіданні, щоб його заслухав весь депутатський корпус.

Цього дня депутати також вийшли з пропозицією провести державний аудит роботи КНП «Кобеляцька міська лікарня», обговорили можливість покращення матеріально-технічного забезпечення третього відділу Полтавського районного ТЦК та СП.

По завершенню засідання було обговорено питання участі двох навчальних закладах міста Кобеляки – ОЗ «Кобеляцький ліцей № 1» та дошкільного освітнього закладу «Золотий півник» у проєкті «Безпечна освіта», яким передбачено облаштування укриттів для надання дітям безпечної освіти. Програма реалізується благодійним фондом KSE Foundation та за співучасті Кобеляцької міської ради.

Окрім того, на засіданні було порушено питання проведення ремонтних робіт даху міського садочка «Золотий півник». Злива зруйнувала стічну трубу, яка відводила воду з даху приміщення, що спричинило затоплення приміщення дошкільного закладу. У ході обговорення цього питання було вирішено найближчим часом повернутися до його розгляду, попередньо з’ясувавши обсяги та вартість робіт.

На засіданні були присутні депутати міської ради: Марина Ященко, Віктор Фесюра, Алла Ялова, Сергій Галушко, Вікторія Омеляненко, Олександр Горбенко, Наталія Голтвянська та Микола Попик. Вела засідання голова бюджетної комісії – Таміла Шевченко. У роботі комісії взяли участь депутат Полтавської районної ради Олег Решетило, заступник міського голови Михайло Брейко, керівники структурних підрозділів й комунальних підприємств міської ради та працівники апарату Виконавчого комітету.

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg