Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

06.06.2024 14:14

Профільна комісія погодила питання, які планується розглянути на черговій сесії міської ради

666199f09a2ac__IMG_0377.jpg

У рамках підготовки до чергової сесії Кобеляцької міської ради Наталія Крайнюк провела засідання постійної комісії мандатної та з питань депутатської діяльності, етики, регламенту, дотримання прав людини, громадського правопорядку, законності та запобігання корупції.

На порядку денному були питання пов’язані з внесенням змін до Положення про старосту старостинського округу Кобеляцької міської ради та Положення про конкурс на посаду керівника закладу загальної середньої освіти Кобеляцької міської ради.

Зміни, які планується внести до чинного Положення про старосту, стосуються покладення на них обов’язків ведення погосподарського обліку та вчинення нотаріальних дій. З введенням у дію цих доповнень жителі віддалених населених пунктів не їздитимуть до адміністративного центру громади, щоб здійснити нотаріальні дії або отримати довідку.

Під час розгляду наступного питання – внесення змін до Положення про конкурс на посаду керівника закладу загальної середньої освіти Кобеляцької міської ради, було запропоновано підтримати загальну чисельність членів конкурсної комісії, до складу якої на паритетних засадах ввійдуть представники:

- засновника (посадові особи органу державної влади чи депутати відповідного представницького органу місцевого самоврядування (не більше однієї особи від однієї фракції чи групи);

- відповідної місцевої державної адміністрації чи територіального органу центрального органу виконавчої влади із забезпечення якості освіти (державні службовці);

- інститутів громадянського суспільства (громадських об’єднань керівників закладів освіти, професійних об’єднань педагогічних працівників, районної (міської) профспілкової організації та інших громадських формувань, а також експертів, фахівців у сфері загальної середньої освіти тощо). Окрім того, в роботі конкурсної комісії з правом дорадчого голосу можуть брати участь і представники органів громадського самоврядування закладу освіти, на посаду керівника якого оголошено конкурс.

Також зміни передбачені у розділах про:

- «Умови та підготовка проведення конкурсу», якими передбачено, що у 5-ти денний термін (робочі дні) до початку проведення конкурсного відбору засновник повинен організувати та забезпечити ознайомлення кандидатів із закладом загальної середньої освіти, його трудовим колективом та представниками органів громадського самоврядування;

- «Проведення конкурсу», якими передбачено, що протягом 3-х робочих днів з дня оприлюднення рішення про переможця конкурсу засновник призначає переможця конкурсу на посаду та укладає з ним строковий трудовий договір.

Дані проєкти рішень одноголосно підтримані членами профільної комісії та рекомендовані до розгляду на черговій сесії міської ради.

IMG_0365.jpg IMG_0366.jpg IMG_0368.jpg IMG_0377.jpg