Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

22.05.2024 16:35

Із сесії міської ради

664df4a634bec__2.jpg

Сьогодні, виконуючий повноваження міського голови - секретар ради Василь Кіптілий провів пленарне засідання сорок шостої позачергової сесії Кобеляцької міської ради восьмого скликання.

У роботі засідання взяли участь заступники міського голови – Михайло Брейко та Сергій Омельченко, депутати Полтавської районної ради – Олександр Ломаков та Олег Решетило, керівники комунальних підприємств та старости.

На початку роботи засідання всі присутні хвилиною мовчання вшанували воїнів - земляків, які загинули унаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Далі депутатський корпус обрав Миколу Андрієнка секретарем пленарного засідання, сформував лічильну комісію, затвердив порядок денний та регламент роботи. З урахуванням пропозицій сорок шоста позачергова сесія складалася з двох пленарних засідань, піч час яких планувалося розглянути близько шести десятків питань.

У ході роботи депутати внесли зміни до показників бюджету громади на 2024 рік. Привели у відповідність Статут комунального підприємства «Екопарк» та передали на баланс відділу освіти майно – ігрові майданчики, які розміщені на територіях навчальних та дошкільних закладів громади.

Окрім того, депутати внесли зміни до структури апарату Виконавчого комітету міської ради оптимізувавши роботу деяких відділів.

Інший блок питань, який був розглянутий – земельні. Депутати підтримали: затвердження технічних документацій із землеустрою; надали дозволи на розробку технічних документацій із землеустрою; та уклали додаткові угоди до договорів оренди на земельні ділянки тощо.

У «Різному» директор КП «Водоканал Плюс» Сергій Ткаченко ознайомив депутатів з опрацьованими розрахунками можливих нових тарифів на водопостачання та вивезення твердих побутових відходів для жителів Кобеляцької громади. Зі слів керівника комунального підприємства наразі у громаді діють найнижчі тарифи по Полтавській області. Нагадаємо, що на сьогодні жителі громади сплачують 13 гривень 25 копійок за один кубічний метр води. У середньому по Полтавській області тариф становить 33 гривні, а вартість води в магазині коштує від 18 до 25 гривень за 1 літр.

Тож для повноцінної та ефективної роботи адміністрація підприємства ініціює підвищення тарифів з надання вказаних послуг.

У ході обговорення даного питання було рекомендовано вивчити думку жителів громади щодо обумовленого підвищення тарифів на водопостачання та вивезення ТПВ.

1.jpg 2.jpg 3.jpg