Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

11.05.2024 18:55

"Якщо є на землі пекло, то воно тут"

663f94fa50096__-ГЕРОЇ-(6).jpg

Сумна звістка надійшла до родини Прокапало з села Леваневське Кобеляцької громади. Загинув захисник нашої держави -  Прокапало Андрій Леонідович.

Запрошуємо жителів громади живим коридором провести в останню путь нашого Героя. Церемонія прощання відбудеться в с.Леваневське, у вівторок, 14 травня 2024 року. Колона розпочне рух о 11:00 від будинку в якому мешкав Андрій Леонідович з родиною.

Андрій Леонідович народився 15 червня 1977 року в с. Герасимівка (Новомосковського району) у багатодітній родині. Був 6-ою дитиною. Далі: школа, військова служба, професійна освіта, родина, робота. Звичне щоденне життя.

Спокійний, тихий, навіть трішки сором’язливий Андрій мав море друзів. Полюбляв рибалити та займатися домашніми справами. Завжди поспішав додому та турбувався про родину. Коли одружився з Людмилою Григорівною, то вона вже мала трьох доньок. У спільному шлюбі у них народився ще син.

2014 рік перевернув життя. АТО. «Дебальцевський котел». У 2015 році демобілізували. Пройшли роки. 24 лютого 2024 року – вторгнення росії. На наступний день війни – 25 лютого 2022 року Андрія мобілізували. І він не роздумуючи пішов захищати свою рідну землю.

Востаннє зателефонував дружині 13 лютого 2023 року і сказав: “Якщо є на землі пекло, то воно тут”. І після цієї телефонної розмови – тиша. Тиша, відчай і смуток рідних.

І лише нещодавно родина отримала звістку, що гранатометник, солдат – Прокапало Андрій Леонідович загинув 15 лютого 2023 року в результаті здійснення противником штурмових дій поблизу населеного пункту Вугледар на Донеччині.

Виконавчий комітет та депутатський корпус Кобеляцької міської ради висловлює щирі слова співчуття родині Андрія Леонідовича. Сумуємо разом із вами, низько схиляємо голови у скорботі. Нехай душа загиблого воїна знайде вічний спокій…

Герої не вмирають, вони залишаються у наших серцях!