Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

10.05.2024 16:00

Із сесії міської ради

663e1a7121519__12.jpg

Сьогодні відбулося засідання сорок п’ятої позачергової сесії Кобеляцької міської ради. Вів пленарне засідання виконуючий повноваження міського голови-секретар міської ради Василь Кіплітий.

У роботі сесії взяли участь заступники міського голови, депутати Полтавської районної ради, керівники комунальних підприємств, старости та спеціалісти апарату Виконавчого комітету міської ради.

Хвилиною мовчання депутати та запрошені вшанували пам’ять земляків, які загинули, захищаючи державний суверенітет, територіальну цілісність і незалежність у війні, яку розпочала росія.

Першим депутати розглянули питання щодо виконання вимог Державної екологічної інспекції у забезпеченні реалізації делегованих повноважень у сфері охорони навколишнього природного середовища. Необхідністю прийняття рішенні є проведення інвентаризації зелених насаджень, наявність несанкціонованих сміттєзвалищ та здійснення належного механізму сортування і вивозу відходів на території громади.

Для розв'язування вищезазначених проблем, буде створено комісію, яка обстежить наявні сміттєзвалища. Окрім того, буде проведено обговорення у старостинських округах питання роздільного сортування відходів.

Також депутати схвалили проєкти рішень міської ради щодо затвердження Положень про конкурс на посади керівників структурних підрозділів міської ради – відділу освіти та відділу культури, туризму, молоді та спорту.

Знайшов підтримку на сесії й проєкт рішення про затвердження Положення про конкурс на посаду керівника закладу загальної середньої освіти.

Цими нормативними документами урегульовано питання прозорого призначення керівників установ громади відповідно до норм законодавства.

Сесія також погодила внесення змін до деяких статтей Регламенту Кобеляцької міської ради восьмого скликання.

У пленарному засіданні із 26 депутатів участь взяли 21. Всі рішення прийняті більшістю голосів.

Пленарному засіданню сесії передувало засідання профільних постійних комісій.

12.jpg 3.jpg IMG_0215.jpg