Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

01.05.2024 14:23

Головне із сесії міської ради

6632262a2b672__4.jpg

Учора, під головуванням виконуючого повноваження-секретаря міської ради Василя Кіптілого, відбулося засідання 44-ї позачергової сесії міської ради восьмого скликання.

Розпочалося засідання із вручення нагрудних знаків рідним загиблих воїнів-земляків та хвилиною мовчання в пам'ять про тих, хто загинув захищаючи державний суверенітет, територіальну цілісність і незалежність нашої держави. Орден “За мужність” ІІІ ступеня (посмертно) вручили рідним Артема Сліпка, нагрудний знак «Знак пошани» за підписом Міністра оборони України – брату безвісти зниклого Геннадія Калюжного та знак «За вірність народу України» Полтавської обласної ради – доньці загиблого Андрія Ярського.

У ході роботи засідання, депутати затвердили звіт про виконання бюджету за І квартал 2024 року та підтримали внесення змін до показників бюджету громади, передбачивши додаткові кошти на вивезення твердих побутових відходів, ремонт доріг та заходи програми профілактики правопорушень. Додатково на вказані цілі було спрямовано близько 3,5 млн грн.

Також народні обранці розглянули блок земельних питань. Їх кількість налічувала 107. Схвалено було 98 рішень. По деяких питаннях у депутатів виникли сумніви. Тож було вирішено створити робочу комісію, виїхати на місце й детально вивчити питання місце розташування та площ земельних ділянок для прийняття остаточно рішення.

У «Різному», депутат міської ради Сергій Галушко інформував депутатів з приводу роз’яснення Центральної виборчої комісії України щодо діяльності Кобеляцької міської територіальної виборчої комісії по прийняттю рішень про припинення повноважень депутата міської ради Олександра Копельця та обранням нового депутата за списком Галину Пуху. ЦВК скасувала дані постанови міської ТВК.

До прийняття судом остаточного рішення з даного питання Олександр Копелець та Віктор Фесюра, з приводу припинення повноважень якого було раніше прийняте рішення ПП «Наш край», є депутатами міської ради восьмого скликання.