Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

11.11.2021 15:52

У громаді створено п’ять старостинських округів

618e0120558ce__22.jpg

Із набранням чинності змін у законодавстві щодо формування старостинських округів та діяльності старост, які набрали чинність з 1 серпня 2021 року, Кобеляцькою міською радою прийнято рішення, яким створено п’ять старостинських округів.

Для забезпечення представництва старoстами інтересів жителів населених пунктів Кобеляцької міськoї ради, щo увійшли дo складу міської теритoріальнoї грoмади з адміністративним центрoм у м.Кобеляки, створено:

- Канавський старостинський округ з центром с. Канави, до якого входять села Водолагівка, Зеленівка, Самарщина, Іванівка, Сухинівка, Павлівка, Леваневське, Бродщина, Миколаївка;

- Вільховатський старостинський округ з центром с. Вільховатка, до якого входять села Лисенки, Жовтневе, Панське, Геймарівка, Лівобережна Сокілка, Василівка, Литвини, Проскури, Мартинівка, Бринзи, Сінне, Деменки, Дашківка, Шевченки, Горигорівка, Твердохліби, Ревущино;

- Придніпрянський старостинський округ з центром с. Придніпрянське, що складається з села Орлик;

- Світлогірський старостинський окург з центром с. Світлогірське, що складається з сіл Просяниківка, Брачківка, Кишеньки;

- Шенгурівський старостинський округ з центром с. Шенгури, до якого входять села Коваленківка, Вібли, Правобережна Сокілка, Поводи, Прощуради, Лучки, Морози, Озера.

Адміністративним центром старостинських округів Кобеляцької міської ради, до якого входять села Колісниківка, Сухе, Золотарівка, Галі-Горбатки, Галагурівка, Ліщинівка, Мідянівка, Яблунівка, Кунівка, Ганжівка, Чкалово, Підгора, Лісне, Лебедине, Гайове, Гарбузівка, Красне, Шабельники, Соснівка, Грицаївка, Перегонівка, визначено м.Кобеляки.

Законодавчими змінами встановлено, що кількість населення старостинського округу має бути не менше 500 жителів. При утворенні старостинських округів враховуються історичні, природні, етнічні, культурні та інші чинники, що впливають на соціально-економічний розвиток таких старостинських округів та відповідної територіальної громади.

Окрім того, прийнято рішення, яким затверджено порядок проведення громадського обговорення кандидатури старости у старостинському окрузі та Положення про старосту.

Метою громадського обговорення є визначення рівня підтримки кандидатури старости у старостинському окрузі. Основним завданням є погодження з жителями відповідного округу кандидатури старости.

Участь у громадському обговоренні можуть брати громадяни України, яким на день проведення обговорення виповнилося 18 років і які зареєстровані у населеному пункті відповідного старостинського округу міської територіальної громади.

Кандидатури старост буде вносити на громадське обговорення міський голова. Обговорення проводитиметься у два етапи:

І етап - визначення в старостинському окрузі рівня підтримки запропонованої кандидатури старости.

ІІ етап - громадські слухання щодо підтримки запропонованої кандидатури старости.

Інформацію про дату, час та місце проведення громадського обговорення буде опубліковано на офіційному вебсайті Виконавчого комітету Кобеляцької міської ради, в інформаційному бюлетені «Наша громада» та будуть розміщені на інформаційних стендах у населених пунктах старостинського округу не пізніше як за три дні до встановленої дати їх проведення.