Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

17.04.2024 15:36

Головне із засідання Виконавчого комітету

661fc254dc403__1.jpg

Понад п’ятдесят питань розглянули під час чергового засідання члени Виконавчого комітету Кобеляцької міської ради. Серед актуальних були – надання матеріальних допомог жителям коштом бюджету громади. За березень поточного року кошти в сумі 271 тис. грн отримають мешканці, які подали відповідні пакети документів на лікування та проведення медичних операцій. Військовослужбовці отримають близько 240 тис. грн на лікування в наслідок отриманих поранень та по мобілізації.

Низка розглянутих питань була пов’язана з соціальним захистом населення – надання права одержувачам соціальних послуг на отримання соціальних послуг у Центрі надання соціальних послуг та призначення помічників дієздатним/недієздатним фізичним особам.

З-поміж іншого, члени виконкому погодили встановлення трьох меморіальних дошок загиблим захисникам. Відповідно до колективного звернення жителів міста Кобеляки на адміністративному приміщенні стадіону «Колос» коштом заявників буде встановлено меморіальну дошку Юрію Няйку.

На прохання рідних буде встановлено меморіальні дошки Григорію Кошлатому та Віталію Лісному на приміщенні Василівської гімназії. На вказані цілі кошти буде виділено з місцевого бюджету.

Частина розглянутих проєктів рішень стосувалася захисту прав дітей – надання дозволів на вчинення правочинів, надання статусів дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів тощо.

Члени виконкому також затвердили акти комісії з обстеження зелених насаджень, визначили місця масового відпочинку на водних об’єктах, присвоєння адресних номерів та ряд інших.

2.jpg 3.jpg 5.jpg