Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

05.04.2024 15:29

До уваги представників бізнесу та тих, хто шукає роботу!

660fee963b291__684e609108247d323ea52afb787e915d.jpg

Благодійна організація «Світло надії» спільно з міжнародними партнерами на  території Полтавщини втілює проєкт «Підтримка відбудови соціальної та фінансової стійкості громад у постраждалих від війни громадах Сходу та Заходу України».

В рамках проєкту заплановані наступні активності:

- Гранти для мікробізнесу (зареєстровані СПД -  юридичні особи та фізичні особи - підприємці). Перевага надається вразливим категоріям населення (ВПО, постраждалим від війни, одиноким жінкам, малозабезпеченим та іншим вразливим категоріям населення). Сума гранту 60 000 гривень (за мінусом податків).

Період подачі заявок квітень – червень 2024 року.

- Гранти для малого та середнього бізнесу (МСБ) -  (зареєстровані юридичні та/або фізичні особи - підприємці, що на момент подачі заявки мають від 5 офіційно працевлаштованих працівників. Грантова діяльність передбачає створення від 3 нових робочих місць. (Перевага надається МСБ зруйнованим, закритим, релокованим через війну, МСБ очолювані жінками та ін.) Сума гранту до 800 000 гривень.

Період подачі заявок квітень – червень 2024 року.

- Моніторинг та менторська підтримка грантоотримувачів. Моніторингові візити цільового використання обладнання, консультування, супровід, навчання. Період реалізації червень – серпень 2024 року.

- Vetskills – перекваліфікація та здобуття професійної освіти. Планується навчання для 40 осіб, що проживають у Полтавській області. Перевага надається ВПО, постраждалим війни, малозабезпеченим, одиноким матерям та іншим вразливим категоріям населення. Головна умова для навчання охочих – 100% відвідування занять.

Період реалізації: квітень – листопад 2024 року.

- Працевлаштування (стажування) для осіб, що зацікавлені в пошуку роботи. Планується працевлаштувати 46 осіб, що проживають у Полтавській області. За домовленістю із роботодавцем, особа протягом трьох місяців працює (проходить стажування) на підприємстві, а виплати заробітної плати та податків компенсуються за рахунок коштів, виділених в рамках проєкту.

Період реалізації: квітень 2024 – березень 2025 року.

- Ярмарка вакансій у місті Полтава – платформа для взаємодії між роботодавцями та кандидатами, які шукають роботу.

Період реалізації травень – серпень 2024 року.

Пропонуємо  представникам Кобеляцької громади розглянути можливість участі в даному проєкті. Найближчим часом форма грантової заявки та/або посилання на її заповнення  буде додатково розміщено на сайті Кобеляцької міської  ради.