Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

01.04.2024 15:59

Першого квітня на Полтавщині стартувала нерестова заборона

660aafed26393__foto-ryba.jpg

Із 1 квітня 2024 року на водоймах Полтавщини стартує щорічна весняно-літня нерестова заборона на вилов риби.На період дії обмежень дозволено лише лов на поплавкову або донну вудочку. Порушення правил рибальства карається як накладенням штрафів, так і притягненням до кримінальної відповідальності.

Строки заборони на вилов водних біоресурсів:

  • з 1 квітня по 20 травня 2024 року - у річках (їх частинах) та їх кореневих водах (руслах річок з усіма діючими рукавами, затоками, затонами);
  • з 1 квітня по 30 червня 2024 року - в придаткових водоймах річок;
  • з 8 квітня по 16 червня 2024 року – на Кременчуцькому та Кам’янському водосховищах.

Натомість дозволено виключно любительське рибальство гачковими знаряддями лову з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою. Рибалити можна з берега за межами нерестовищ.

Забороняється здійснення будь-якого іншого способу вилову, зокрема, з перевищенням дозволеної добової норми вилову – 3 кілограми та 1 шт.

Забороняється здійснення підводного полювання та посилюється контроль за роботою водозабірних споруд.

Під час нересту заборонено пересуватися на водоймах усім транспортним засобам чи моторним суднам

Полтавський патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватися вимог чинного природоохоронного законодавства. Якщо Ви помітили порушення Правил рибальства або Порядку придбання чи збуту водних біоресурсів просимо невідкладно повідомляти на «гарячу лінію» за номером: (096) 907 5008

Наказ  Полтавського рибоохоронного  патруля  

Джерело: сайт Полтавський  рибоохоронний   патруль