Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

25.03.2024 08:44

Міграційна служба Полтавщини: перевірте термін дії своїх документів

66011d5cc9a94__7407.jpg

Біометричні документи, що посвідчують особу чи дають право подорожувати, є майже в кожного українця, але не усі знають, що вони не безстрокові, тобто мають певний термін дії, по закінченню якого стають недійсними.

            Розпочнемо з ID-картки:

- особи віком від 14 до 18 років отримують паспорт громадянина України зі строком дії 4 роки;

- після досягнення 18-річного віку – на 10 років (при цьому відсутня обов’язкова для паспортів-книжечок вклейка фото у документи по досягненню 25-ти та 45-ти років);

- термін дії ID-картки вказаний в документі над відцифрованим підписом;

- якщо строк дії наближається до закінчення - потрібно протягом місяця (не раніше) до визначеної дати, звернутися до підрозділу Міграційної служби для оформлення нової.

            Паспорт для виїзду за кодон:

 - оформити закордонний паспорт дитині можна починаючи від народження;

 - до 16 років такий документ має термін дії 4 роки;

 - громадянам України, які досягли 16 років, паспорт оформлюється зі строком дії аналогічним дорослому - на 10 років (кінцева дата дії зазначена у паспорті).

Важливо! Деякі країни, керуючись власними правилами, відмовляють у перетині їхнього кордону тим, у кого за півроку (і менше) спливає термін дії паспорта. Радимо перед подорожжю обов’язково ознайомитися з умовами до дії документа, які висуває обрана вами країна.

            Звертаємо увагу! Під час повітряної тривоги надання адмінпослуг зупиняється. Не ігноруйте повітряні тривоги, бережіть себе і своїх близьких!

Виникли питання - в Управлінні працює телефон «гарячої лінії» (0532)608969, офіційна сторінка Міграційної служби Полтавської області у соціальній мережі Фейсбук https://www.facebook.com/udmspl/ , за якими можна отримати актуальні консультації.