Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

22.03.2024 08:58

Новий освітній серіал на Дія.Освіта розширює можливості боротьби з корупцією

65fd2c0c59130__osvitniy-serial.webp

За даними Transparency International Ukraine, за 2023 рік Україна займає  104 позицію у світовому Індексі сприйняття корупції серед 180 країн. Водночас зростання України на 3 бали – один із найкращих результатів за минулий рік у світі. Тому важливо продовжувати формувати культуру добропорядності, а також заохочення посадовців і небайдужих громадян повідомляти про корупцію та протидіяти їй.

Освітній серіал «Антикорупційна робота в ОМС» на Дія.Освіта допоможе навчитися налагодити ефективну антикорупційну роботу в органі місцевого самоврядування. Це новий крок у напрямку підвищення ефективності антикорупційних заходів.

Під час перегляду 9 серій матимете можливість ознайомитися з міжнародним законодавством щодо протидії корупції, способами організації антикорупційного навчання для працівників органів місцевого самоврядування, а також отримаєте практичні поради щодо розробки документів для ефективної антикорупційної політики та мінімізації ризиків корупції у діяльності місцевої влади.

Щоб переглянути серіал та отримати сертифікат за успішне проходження навчання, перейдіть за посиланням:

https://osvita.diia.gov.ua/courses/antikorupcijna-robota-v-oms .

Також, для закріплення знань, ознайомлення з ефективними формами громадського впливу на діяльність влади, радимо пройти онлайн-симулятор – https://osvita.diia.gov.ua/simulators/public-control-of-the-authorities-how-to-improve-your-community-life .

Долаємо корупцію разом!

Довідково. Освітній серіал створено за спільної ініціативи Мінвідновлення, Мінцифри та Фундації інституційного розвитку для платформи Дія.Освіта в межах проєкту «Прозоре відновлення громад через управління ризиками та розвиток системи комплаєнсу», що реалізується за підтримки Антикорупційної ініціативи ЄС (EUACI) – провідної програми підтримки боротьби з корупцією в Україні, що фінансується ЄС, співфінансується та реалізується Міністерством закордонних справ Данії. Думки та погляди, висловлені експертами або організаціями в цьому освітньому серіалі, не обов’язково відображають позицію EUACI, Європейського Союзу чи Міністерства закордонних справ Данії.