Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

21.03.2024 16:42

На скільки законно перевідені землі з сіножатей у ріллю в с.Придніпрянське

65fc473d45203__3.jpg

На розширеному засіданні постійної комісії міської ради з питань екології, природних ресурсів, земельних відносин та агропромислового розвитку, яке відбулося під головуванням Миколи Андрієнка, обговорили ситуацію щодо намагань ТОВ «Агростандарт Натуральний продукт» ліквідувати трав'яний покрив у заплаві р. Оріль в с. Придніпрянське на виділених Кобеляцькою міською радою ділянках для ведення особистого селянського господарства.

Участь у роботі взяли виконуючий повноваження міського голови-секретар ради Василь Фещенко, його заступники – Михайло Брейко та Сергій Омельченко, депутат Полтавської обласної ради Геннадій Коваленко, депутат Полтавської районної ради Олег Решетило, представники Регіонального офісу водних ресурсів у Полтавській області, окружної прокуратури, відділення поліції, ТОВ «Агростандарт Натуральний продукт», староста та громадськість села Придніпрянське, спеціалісти земельного і юридичного відділів апарату виконавчого комітету міської ради.

У далекому 2021 році депутати рішенням сесії міської ради надали у приватну власність жителям України земельні ділянки поблизу с. Придніпрянське по 2 га для ведення особистого селянського господарства. З часом, власники цих земельних ділянок здали їх в оренду ТОВ «Агростандарт Натуральний продукт», а товариство, у минулому 2023 році, змінило призначення ділянок з пасовищ на ріллю і розпочало розорювати землі. Саме цей факт і спричинив невдоволення жителів с.Придніпрянського, які стали свідками намагань знищити трав’яний покров поблизу р. Оріль. Окрім того, вказана земельна ділянка роками використовувалася, як пасовища та сінокоси самими жителями села.

Після обговорення даного питання спеціалістами міської ради, громадськістю села, орендарем та представниками Регіонального офісу водних ресурсів у Полтавській області було вирішено звернутися до начальника Полтавської ОВА Філіпа Проніна з ініціативою створити обласну комісію до складу якої включити представників обласних державних служб та правоохоронних органів з залученням членів постійної комісії Полтавської обласної ради з питань екології та раціонального природокористування і провести виїзне засідання 26 березня поточного року.

Окрім того, буде створено місцеву комісію до складу якої ввійдуть представники земельного та юридичного відділів апарату Виконавчого комітету міської ради, члени профільної постійної комісії та депутати міської ради, які також візьмуть участь у даному виїзному засіданні. А юристи міської ради детально з’ясують наскільки законно були переведені землі із сіножатей у ріллю.

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg