Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

18.03.2024 13:29

Шановні жителі громади!

65f825b354850__uvaga.jpg

Щороку, з початком весни, дбайливі господарі розпочинають наводити лад на своєму подвір’ї та прибудинковій території. І це дуже добре. Переважна більшість жителів вже розпочала сортувати відходи та викидати їх у відповідні баки, створили компостні ями, де складають рослинні рештки, які з часом будуть використані як живлення для ґрунту.

Та найбільший колапс у весняному та осінньому прибиранні спричиняє обрізка дерев. Мабуть, усі помітили величезну кількість спиляного гілля вздовж вулиць міста. На жаль, працівники комунального підприємства не в змозі щодня, або навіть по кілька разів на день їздити, щоб зібрати винесене гілля на узбіччя вулиць.

Саме для рослинних решток: гілля, листя тощо на території с. Колісниківка створено відповідний полігон. Жителі міста та ближніх сіл можуть власним транспортом привезти сміття. Вартість талона складає 76,36 грн за 1 м3 (це орієнтовно автомобільний причіп). Придбати його можна, звернувшись до комунального підприємства. Для тих жителів, у яких немає можливості вивезти відходи власним транспортом, можуть замовити цю послугу у КП «Водоканал Плюс». Вартість складає від 561 до 763 грн за 1 годину, залежно від виду транспорту. Окрім цього, підприємство може надавати послуги із подрібнення гілля. Його вартість складає 804 грн за 1 годину роботи. Чимало читачів скаже, що це дорого. Та для здешевлення вартості можна об’єднатися з сусідами й замовити дані послуги спільно. Працівники комунального підприємства залюбки приїдуть за вказаною у замовленні адресою, у завчасно обумовлені час та дату.

Нагадаємо, за будь-яких обставин СПАЛЮВАТИ ГІЛЛЯ ТА СУХУ ТРАВУ ЗАБОРОНЕНО!

Окрім того, почастішали випадки створення стихійних сміттєзвалищ у лісах, лісосмугах та на узбіччях доріг. Наголошуємо, що відходи необхідно викидати лише у спеціально відведених місцях. Прохаємо жителів громади бути відповідальними, за порушення норм закону порушників буде притягнуто не лише до адміністративної відповідальності, але й висвітлено у засобах масової інформації.

Наводьмо лад не лише у власних домогосподарствах, а й у спільному будинку, під назвою Кобеляцька громада.

1.jpg 2.jpg 3.jpg