Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

14.03.2024 13:40

Підтримка родин Полтавщини, що стали новими сім’ями для дітей, які залишилися без піклування батьків

65f2e2346739b__blagodiyna-dopomoga.webp

Незмінний пріоритет у нашій роботі – підтримка сімей, які виховують дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Підтримка таких родин - це не лише турбота, а й інвестиція в майбутнє кожної дитини, яка в силу життєвих обставин залишилася без піклування батьків.

Саме прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу, родини опікунів та піклувальників покликані подарувати таким дітям сімейний затишок, що дозволить уникнути потрапляння дітей до державних закладів.

Виховуючи знедолених діток, прийомним батькам, батькам-вихователям, опікунам доводиться вирішувати різні проблеми та забезпечувати всебічний розвиток дітей, які часто потребують особливої уваги.

Для забезпечення належної підтримки таких родин ми співпрацюємо з різними благодійними та громадськими організаціями, які надають сім’ям гуманітарну та фінансову допомогу, психологічну підтримку та консультування як самим дорослим, так і дітям, щоб допомогти їм впоратися з емоційними та психологічними труднощами.

Однією з таких організацій є Міжнародна благодійна організація Благодійний фонд ,,СОС Дитячі Містечка” Україна, яка є надійним партнером служби у справах дітей облвійськадміністрації, зокрема, у контексті допомоги сім’ям, які виховують дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

У 2024 році Благодійний фонд розпочав надання благодійної грошової цільової допомоги родинам Полтавщини, які взяли на виховання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

Розмір грошової допомоги складає 10,8 тис. грн  на одну дитину, яка була влаштована у прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу, сім’ї опікунів, піклувальників. Виплата здійснюється на банківський рахунок законного представника дитини протягом трьох календарних місяців.

Отримувачами допомоги можуть бути прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу та опікуни, піклувальники, до сімей яких у цьому році були влаштовані дитина (діти).

Для подання заявки на отримання благодійної допомоги прийомні батьки, батьки-вихователі, опікуни, піклувальники можуть звернутися до служби у справах дітей за місцем свого проживання або заповнити заявку через онлайн-форму  за посиланням:

https://forms.office.com/pages/responsepage.aspx?id=TuNZ1IESlEqgsDFgaWqB7VpUspV5tMhPh5lC8YRSkDVUREJFRVlTR1pNNlBTQzZBNU4wV1VYTTRaUS4u

Благодійний фонд ,,СОС Дитячі Містечка” розташовано за адресою: м. Полтава, вул. Соборності, 46В, телефон: (для звернень) +38050361-38-03, +38050361-38-49, e-mail: Poltava.region@sos-ukraine.orghttps://sos-ukraine.org/kontakty/

ВАЖЛИВО: звернувшись до служби у справах дітей облвійськадміністрації можна дізнатися про дітей, які залишилися без піклування батьків та мріють про нову родину, а також як стати для таких дітей прийомними батьками, батьками-вихователями, опікунами чи піклувальниками. Контакти служби у справах дітей облвійськадміністрації: телефон +380532 50-27-27, e-mail: slnepov@adm-pl.gov.ua