Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

13.03.2024 13:33

Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс (ЗІР) від ДПС – ​​​​​​​корисне джерело інформації з питань оподаткування

65f18f16439ac__ЗІР.jpg

Головне управління ДПС у Полтавській області нагадує, що в межах створення Електронної інформаційної системи (Електронного Уряду) функціонує Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс (далі - ЗІР), доступ до якого здійснюється через вебпортал ДПС або безпосередньо через будь-яку пошукову систему в мережі Інтернет.

Робота ЗІР направлена на забезпечення суспільства своєчасною, достовірною і повною довідковою інформацією у вигляді:

  • відповідей на запитання із 37 напрямів;
  • нормативних та інформаційних документів;
  • актуальних ставок податків;
  • інформації щодо останніх змін у податковому законодавстві;
  • щоденної підбірки відповідей на двадцять актуальних запитань;
  • податкового календаря, який містить систематизовану інформацію про терміни сплати податків і зборів, платежів, подання звітності до органів ДПС.

Крім того, користувачі ЗІР мають можливість оцінити якість відповідей на запитання, що містяться у розділі «Запитання-відповіді з Бази знань», залишити коментар чи пропозицію до них, а проведений аналіз та опрацювання таких коментарів дозволяє забезпечувати надання якісних інформаційно-довідкових послуг.

За підрахунками Інформаційно-довідкового департаменту ДПС України кількість відвідувань користувачів ЗІР у середньому на місяць становить понад 320 тисяч.

Шановні платники податків! Рекомендуємо вам використовувати  Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс від ДПС, як корисне джерело інформації з питань оподаткування.

Для більш детального ознайомлення з можливостями ресурсу перейдіть за посиланням http://zir.tax.gov.ua .

 

За інформацією Головного управління ДПС у Полтавській області