Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

09.03.2024 16:47

На 90 році життя помер Віллі Вайбель

65ec766d2543e__Willi-Waibel.jpg

Шановні жителі міста Кобеляки та жителі громади!

З великим сумом і скорботою повідомляємо, що сьогодні, 09 березня 2024 року, помер 89-ти річний засновник дружніх стосунків між містами-побратимами Кобеляки та Зінген – Вільгельм Вайбель.

Віллі Вайбель був чудовою людиною, який доклав чимало зусиль, для примирення Німеччини з людьми, які стали жертвами фашистської німецької диктатури часів Другої світової війни. Саме це прагнення і привело Віллі Вайбеля до Полтавщини, зокрема, у місто Кобеляки. З далекого 1993 року і розпочалися офіційні дружні стосунки між двома містами – Зінген (Німеччина) та Кобеляки (Україна).

Віллі Вайбель неодноразово відвідував наше місто. З міста-побратима Зінген неодноразово надходила допомога міській лікарні, центру надання соціальних послуг та іншим установам. Віллі Вайбель був не лише засновником цих дружніх стосунків, він був душею партнерських зв’язків. Його внесок у розвиток відносин залишиться назавжди у наших серцях і пам'яті. Віллі Вайбель був справжнім другом міста Кобеляки, саме так він і писав у своїх листах «Ваш друг Віллі Вайбель».

На жаль, не вистачає слів, щоб виразити всю глибину нашої скорботи в цей важкий час для рідних Віллі Вайбеля.

Спочивай з миром, наш друже Віллі Вайбель.
Відео можна переглянути за посиланням https://www.derchronistfilm.de/index_ua?fbclid=IwAR3inEotJFt4TPoKH0Q5fvumFNTTmwvjjUgnTmw_bGA6bBZAnJ-2tnAN0eY