Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

29.02.2024 16:08

Обговорено екологічні питання

65e08fe24354f__IMG_9841_4.jpg

Сьогодні, 29 лютого 2024 року на базі Кобеляцької громади відбулася виїзна нарада за участі директора Департаменту екології та природних ресурсів Полтавської обласної військової адміністрації Сергія Олейнікова, його заступника Алли Косик, Ольги Петренко і Євгена Нетикші керівників профільних відділів Департаменту та завідувача кафедри екології, збалансованого природокористування та захисту довкілля державного аграрного університету, професора екології Павла Писаренка.

На нараді були обговорені питання виконання заходів Регіональної програми «Довкілля-2027» та «Програми ефективного використання земельних ресурсів Полтавщини на період 2022-2027 років». 

Представники Департаменту екології також наголосили на здійсненні управління відходами на територіях громад та про стратегічну екологічну оцінку документів державного планування.

У блоці «Запитання-відповіді» спеціалісти земельного відділу апарату виконавчого комітету Кобеляцької міської ради порушили питання доцільності введення адміністратора послуги з управління побутовими відходами у громаді. На це, та інші питання, які були задані, представники громад отримали роз’яснення.

Насамкінець, учасники наради домовилися про співпрацю між органами місцевого самоврядування та виконавчої гілки влади щодо виконання змін екологічного законодавства. 

У нараді взяли участь виконуючий повноваження Кобеляцького міського голови - секретар міської ради Фещенко Василь, очільники й спеціалісти Ланнівської, Мартинівської, Михайлівської, Нехворощанської, Новосанжарської, Білицької, Драбинівської сільських та Карлівської міської громад Полтавського району.

IMG_9835_1.jpg IMG_9838_1.jpg IMG_9840_3.jpg IMG_9841_4.jpg IMG_9842_5.jpg