Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

23.02.2024 13:52

Із засідання профільної комісії

65d887b837bdf__Дизайн-без-назви.jpg

На засіданні профільної постійної комісії з питань містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства, промисловості, транспорту, зв’язку та підприємництва, яке провів Микола Попик, було погоджено до розгляду на черговій сесії проєкт Програми фінансової підтримки КП «Водоканал Плюс» та Порядок видачі дозволів на порушення об’єктів благоустрою або відмови в їх видачі, переоформлення, анулювання дозволів на територіях населених пунктів Кобеляцької міської ради.

Участь у засіданні взяли виконуючий повноваження міського голови-секретар ради Василь Фещенко, заступник міського голови Михайло Брейко, директор КП «Водоканал Плюс» Сергій Ткаченко та працівники апарату виконавчого комітету міської ради.

Зі слів керівника комунального підприємства, проєкт Програми фінансової підтримки КП «Водоканал Плюс» розроблений для забезпечення належної й безперебійної роботи підприємства з надання населенню послуг з водопостачання, водовідведення, вивезення побутових відходів, благоустрою тощо. Програма спрямована на виконання своєчасних розрахунків за енергоносії та своєчасної виплати заробітної плати, придбання основних засобів та запасних частин для проведення невідкладних і аварійних робіт, покращення ситуації з управління побутовими відходами.

Окрім того, програмою передбачено протягом 2024-2026 років оновити застарілий автопарк. Необхідно придбати піскорозкидач, сміттєвоз та трактор.

Наступним депутати розглянули питання «Про затвердження Порядку видачі дозволів на порушення об’єктів благоустрою або відмови в їх видачі, переоформлення, анулювання дозволів на територіях населених пунктів Кобеляцької міської ради». Як повідомила головний спеціаліст юридичного відділу апарату виконавчого комітету міської ради Катерина Житник, даний проєкт порядку розроблений відповідно до Законів України та постанови Кабінету Міністрів України. Порядком чітко відображено види робіт, коло осіб, процедуру видачі дозволів та зразки документів.

Також Катерина Житник подала на розгляд членів комісії проєкт експертного висновку щодо регуляторного впливу до проєкту рішення "Про затвердження Правил благоустрою територій населених пунктів Кобеляцької міської ради", які необхідно буде затвердити рішенням сесії міської ради після погодження відповідними органами.

Окрім того, Олександр Ломаков ознайомив депутатів з видами послуг які надає та планує надавати найближчим часом Центр надання адміністративних послуг міської ради.

Обговорили депутати й питання встановлення/демонтажу дорожніх знаків по місту Кобеляки. Тож найближчим часом відбудеться виїзне засідання із залученням відповідних фахівців для огляду та розроблення схеми встановлення/демонтажу дорожніх знаків.

Було також піднято і питання грейдерування й засипання вулиць щебеневою сумішшю, які не мають твердого покриття та здійснення ямкового ремонту доріг з твердим покриттям.

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg