Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

22.02.2024 11:15

Підготовка до чергової сесії міської ради

65d71096b9b1d__Дизайн-без-назви.jpg

У рамках підготовки до чергової сесії міської ради Вікторія Омеляненко провела засідання постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, освіти, культури, спорту та партнерських зв’язків.

Участь у засіданні взяли виконуючий повноваження міського голови-секретар ради Василь Фещенко, профільний заступник міського голови Олена Стаднікова, керівники структурних підрозділів відділів апарату виконавчого комітету міської ради, питання яких було внесено до порядку денного.

У ході роботи члени профільної комісії розглянули запропоновані виконавчим комітетом міської ради пропозиції щодо збільшення запланованих коштів на реалізацію заходів двох діючих програм соціального захисту населення та компенсаційних виплат особам, які надають соціальні послуги, а саме:

- 200 тис. грн на надання матеріальної допомоги громадянам, які потерпіли внаслідок пожежі або стихійного лиха, вказана сума коштів передбачається на 2024 рік;

- 200 тис. грн на виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі за людьми, які є хворими на психічні розлади на 2024-2025 роки.

Також були розглянуті проєкти рішень, які стосувалися затвердження нових програм розвитку культури у громаді та інфекційного контролю у КНП «Кобеляцький ЦПМСД».

Програмою розвитку культури на 2024-2026 роки передбачається підвищення ефективності діяльності закладів культури громади та укріплення їхньої матеріально-технічної бази без залучення додаткових коштів.

Метою Програми з інфекційного контролю КНП «Кобеляцький Центр ПМСД» є попередження виникнення інфекцій, пов’язаних з наданням медичної допомоги, зменшення захворюваності та смертності пацієнтів. Проте для її реалізації необхідно залучити фінансування з місцевого бюджету в сумі 764 тис. грн. Ця сума коштів розрахована на три роки.

З метою уникнення пропаганди російської імперської політики депутати підтримали клопотання відділу освіти щодо перейменування Світлогірського ліцею імені Антона Петровича Біленка на Світлогірський ліцей Кобеляцької міської ради та погодили зміни до штатного розпису Комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр».

Усі питання порядку денного надалі будуть внесені на пленарне засідання сорок другої сесії Кобеляцької міської ради восьмого скликання.

1111.jpg 22222.jpg 3333.jpg 4444.jpg 55555.jpg