Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

17.02.2024 13:39

Віталій Запека презентував свої книги

65d09aed1ae3e__4.jpg

Нещодавно в залі засідань Кобеляцької міської ради відбулася зустріч з полтавським письменником, військовослужбовцем, фотохудожником – Віталієм Запекою. Перший блок своєї зустрічі сержант Віталій Запека (позивний «Спілберг») присвятив військовим будням. Друга частина зустрічі – розповідь письменника про особисті досягнення та особливості написання книг.

Цього дня автор презентував Роман «Цуцик», що є розповіддю про війну, про людей, людяність, радість життя і біль втрат очима цуценяти.

Роман "Абсурд" – інтелектуальний роман написаний в жанрі антиутопії, який дуже перегукується з сьогоднішніми подіями у нашій країні.

Книга «Герої, херої та не дуже» – частково біографічний твір. «Той герой, що щось натворив і кудись вляпався, то автор. Про героїчне, добре, корисне – то про його побратимів» – наголосив письменник.

Книги про Полінку написані для своєї онуки. Та ними зачитуються від малого до великого.

Віталій Запека презентував й інші свої книги. На одну з них написано кіносценарій, за мотивами іншої йде вистава у одному із театрів Дніпра.

А ще цього дня для письменника були подаровані квіти від кобеляцьких волонтерів, обійми, спільні фото, підписання прапору. Також автор книг для своїх поціновувачів підписував книги на пам’ять.

Зустріч тривала близько двох годин і промайнула, як мить.

Щиро дякуємо Віталію Запеці за цікаву та змістовну зустріч відвідати яку прийшли місцеві жителі, внутрішньо переміщені особи та молодь. Саме від виховання молоді на вчинках наших героїв можемо будувати краще майбутнє нашої держави. Саме молодь відіграє ключову роль у формуванні громадянської свідомості та активного громадянства.

Захід був організовано спільними зусиллями кобеляцьких волонтерів та відділу культури, туризму, молоді та спорту Кобеляцької міської ради. Відрадно, що завдяки цій тісній співпраці було проведено такий чудовий захід спрямований на патріотичне виховання молоді.

Довідково: Віталій Запека був претендентом на здобуття Національної премії імені Тараса Шевченка. Лауреат Міжнародної літературної премії; премії імені Якова Гальчевського; премії імені Ірини Вільде; премії ім. Всеволода Нестайка.

1.jpg 10.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg 7.jpg 8.jpg 9.jpg