Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

07.02.2024 13:53

Загинув наш земля - Юрій Няйко

65c36f4f3fb38__1.jpg

Не пройшло і тижня, як знову жителі громади отримали сумну звістку. Загинув наш земляк, житель с. Підгора – Юрій Няйко. Футболіст з великої літери, призер «Шкіряного м’яча», переможець районних, обласних, Всеукраїнських змагань з футболу та мініфутболу у складі команд, ветеран спорту.

01 лютого 2024 року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Богданівка, що на Донеччині, загинув батько двох дітей та дідусь, брат та просто хороша людина, яка віддала своє життя за незалежність нашої держави.

Керівництво міської ради висловлює щирі співчуття рідним з приводу тяжкої втрати – смерті їх брата.

Про дату та час поховання повідомимо додатково.

Довідково:

Няйко Юрій Миколайович народився 13 лютого 1973 року в селі Комарівці Чернівецької області. З 1978 року родина Юрія переїхала в с.Підгора тодішнього Кобеляцького району.

Навчався у Кобеляцькій загальноосвітній школі № 2. Далі здобув спеціальність машиніста-тракториста у СПТУ-43. Тривалий час працював за спеціальністю у колгоспі «Прапор». Далі робота на оптовій базі «Два куми», олійниця.

З підліткового віку і до останнього Юрій, можна сміливо сказати займався футболом на професійному рівні. Працював інструктором по спорту Підгорянської сільської ради. Активно грав у складі команд з футболу «Кірове», «Колос», «Прапор» та «Друзі» – збірна команда ветеранів футболу Кобеляцької громади, які неодноразово ставали переможцями районних та обласних змагань.

Юрій Няйко має безліч спортивних нагород та визнань. Однією із з нагород, яку отримав Юрій – «Шкіряний м’яч», яку він отримав на Всеукраїнських змаганнях з футболу.

Юрій Няйко був мобілізований на початку серпня 2023 року третім відділом Полтавського РТЦК та СП. Службу проходив у першому піхотному відділенні другого піхотного взводу другої піхотної роти. Мав звання солдат.

Відтепер йому назавжди 50.