Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

29.01.2024 13:27

Номер та серія ID-картки, як їх знайти в документі? – Міграційна служба Полтавщини відповідає на актуальне запитання від громадян

65b78b9cf21c9__imgshort-e1667390622675.jpg

У громадян часто виникає питання, як знайти серію та номер паспорта громадянина України в формі картки (на паспортах у вигляді книжечки вони перфоровані на усіх сторінках на правій частині обкладинки згори). На паспортах старого зразка серія паспорта позначається двома літерами, а номер – шістьма цифрами. Тож роз'яснюємо, де на ID-картці зазначається її номер.

По-перше, слід зазначити, що паспорти у вигляді ID-картки серії не мають, тому шукати її не потрібно!

На титульній стороні ID-картки розміщена наступна інформація: фотографія, прізвище та імʼя власника документа українською та латинську транслітерацію, по батькові, стать, громадянство, дата народження, запис № (унікальний номер запису у реєстрі, УНЗР), дійсний до (+10Y від дати видачі), документ № (номер паспорта, 9 цифр) та підпис власника.

Відповідно, номер свого паспорта ви знайдете на титульній стороні документа з правого боку знизу. Для прикладу, на картинці до цієї статті номер документа — № 000000000.

Нагадаємо, що оформити паспорт громадянина України у формі ID-картки можливо у підрозділах ДМС, у центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП) чи Паспортному сервісі ДП Документ.

Виникли питання - в Управлінні міграційної служби Полтавщини працює телефон «гарячої лінії» (0532)608969 та офіційна сторінка Міграційної служби Полтавської області у соціальній мережі Фейсбук, за якими можна отримати актуальні консультації.

За інформацією УДМС у Полтавській області