Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

23.01.2024 15:28

У Кобеляцькій міській раді перейменували вулиці

65afbf00a9d0c__2.jpg

Сьогодні під час засідання 41 позачергової сесії міської ради депутати підтримали рішення щодо перейменування вулиць та провулків.

У проєкті рішення були враховані результати громадських обговорень, котрі, у свою чергу, бралися від жителів громади, результати самого голосування та рекомендації профільної постійної комісії.

У ході обговорення даного питання депутати взяли до уваги кілька колективних звернень та пропозицій депутатів щодо виключення з переліку по місту Кобеляки вулиць: Декабристів, Короленка, Ушакова та тупика Павлова. По цих об’єктах топоніміки буде проходити повторне опитування з урахуванням пропозицій жителів громади. Остаточні назви вулиць Декабристів, Короленка, Ушакова та тупика Павлова будуть затверджені розпорядженням міського голови.

Зазначимо, що перейменуванню підпадав 161 об’єкт топоніміки на території громади. Зміна назв вулиць та провулків буде здійснена без змін поштових номерів житлових будинків та установ.

Окрім рішення про перейменування вулиць, цього дня депутати підтримали й перейменування села Чкалове, повернувши йому історичну назву Єднання.

Тож, найближчим часом на карті України з’явиться новий населений пункт, а вулиці Кобеляцької громади матимуть нові назви, які будуть відповідати вимогам Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії».

Які нові назви вулиць, провулків та тупиків з’являться у громаді – читайте найближчим часом.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook та Viber-каналу Кобеляцької громади.

1.jpg 2.jpg 3.jpg 5.jpg