Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

19.01.2024 14:56

Завершилось голосування з перейменування вулиць та провулків Кобеляцької громади

65aa717a27aa9__Sponsorship-Pitch-Deck-Presentation-in-Red-White-Corporate-Geometric-Style.jpg

18 січня завершилося голосування з перейменування вулиць та провулків, чиї назви асоціюються з російським колоніальним спадком. Мешканці громади обирали назви для 126 топонімів з-поміж варіантів, рекомендованих експертами Українського інституту національної пам’яті та тими, що надійшли від самих жителів громади. Загалом було отримано 2 тисячі 146 голосів.

Найактивнішими були жителі міста Кобеляки. Загалом по місту було 984 голоси, з них 250 – найбільша кількість за перейменування вулиці Пушкіна.

Щодо голосування по старостатах, то там була менша активність. Та все ж, беручи до уваги, що такий вид голосування було використано вперше, відрадно, що жителі громади розібравшись у тонкощах реєстрації долучились до процесу декомунізації.

Надаємо трішки статистики з голосування у старостинських округах. Трійка перших у рейтингу: Світлогірський – 481 голос, Озерський – 255 та Шенгурівський – 174 голосів.

Далі йдуть: Підгорянський – 47, Придніпрянський – 44, Красненський – 39, Канавський – 35, Сухинівський – 21 та Вільховатський – 20.

Хотілося б зауважити, що по кожному старостату була і різна кількість топонімів. Наприклад по Красненському на голосуванні було лише 5 вулиць, по Сухинівському – 6, по Підгорянському – 7.

Та все ж, виконавчий комітет Кобеляцької міської ради, дякує кожному учаснику голосування за небайдужість до процесу деколонізації наших топонімів.

Наступним кроком у цьому процесі буде опрацювання результатів голосування членами робочої комісії. Напрацьований проєкт рішення з даного питання буде поданий на розгляд депутатам міської ради.