Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

18.01.2024 10:38

Таксисти мають встановити касові апарати і видавати чеки!!!

65a8e3807f9f5__dpiinform1.jpg

Кобеляцька ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області повідомляє, що суб'єкти господарювання при наданні послуг таксі повинні обов'язково застосовувати РРО та/або ПРРО при здійсненні розрахунків в салоні автотранспортного засобу надавати споживачам послуг відповідні розрахункові документи.

Окремо наголошуємо, що здійснення господарської діяльності з перевезення пасажирів можливе лише за умови державної реєстрації суб’єктом господарювання із зазначенням відповідного виду діяльності та отримання відповідної ліцензії.

Такі нововведення планувалися ще з 1 січня 2022 року. Але через повномасштабне вторгнення підприємцям на якийсь час відтермінували обов’язкове введення РРО та/або ПРРО і дозволили ними не користуватися.

Але з жовтня застосування РРО та/або ПРРО стає обов’язковим для всіх підприємців, зокрема, для таксистів.

Тобто, з 01.10.2023 до суб’єктів господарювання, які надають послуги таксі та приймають до оплати готівкові кошти та/або електронні платіжні засоби без проведення таких операцій через РРО та/або ПРРО, можуть застосуватись штрафні (фінансові) санкції за порушення вимог Закону України від 06.07.1995 № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (із змінами та доповненнями).

Враховуючи викладене, Кобеляцька ДПІ наголошує на необхідності неухильного дотримання вимог чинного законодавства України з метою попередження настання негативних наслідків у майбутньому»

Зокрема, послуги та практична допомога щодо реєстрації РРО та/або ПРРО надаються безпосередньо в ЦОП за адресою: м.Кобеляки, вул.Касьяна, 2, а отримати консультації можна за телефоном 3-25-93.

 

Кобеляцька ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області